Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Μάχη για τους αναποφάσιστους, ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών, το στοίχημα της αμφίπλευρης διεύρυνσης

Front Lines

- Σκληρή μάχη για τη δεξαμενή των αναποφάσιστων αναμένεται να δώσουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης. Το σχετικό ποσοστό που καταγράφεται στις μετρήσεις είναι αξιοσημείωτο και θα επηρεάσει σε κάθε περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα. Ειδικά για τη δεύτερη αναμέτρηση οι εκλογικές τάσεις από τη συγκεκριμένη δεξαμενή μπορεί να καθορίσουν και το χαρακτήρα της επόμενης Κυβέρνησης.

- Αν και το ΠΑΣΟΚ παίρνει αποστάσεις και από τα δύο μεγάλα κόμματα για να μπορέσει να συσπειρώσει το εκλογικό του κοινό, εντούτοις την επομένη των εθνικών εκλογών ενδέχεται να πάρει σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας. Η κατάκτηση της αυτοδυναμίας από την Νέα Δημοκρατία είναι μια δύσκολη υπόθεση με αβέβαιο αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί και η Χαριλάου Τρικούπη μπορεί να παίξει το ρόλο του ρυθμιστή.      

-Μπορεί επισήμως η Κυβέρνηση να διαψεύδει την όποια εμπλοκή του Γιώργου Καρατζαφέρη στις εκλογικές διαδικασίες, αλλά εκείνος φροντίζει με τις δημόσιες εμφανίσεις του να στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα χθες μίλησε για την ανάγκη να διατηρηθεί η σταθερότητα στη χώρα, υιοθετώντας απόλυτα την επιχειρηματολογία του Μεγάρου Μαξίμου. Μπορεί να μην είναι χέρι-χέρι, αλλά ο πρώην αρχηγός του ΛΑΟΣ διατηρεί τις επιρροές του σε ένα ακροατήριο.     

- Κατά τις εκλογικές διαδικασίες οι ηγέτες της κεντροδεξιάς και όχι μόνο στηρίχθηκαν διαχρονικά στη λεγόμενη αμφίπλευρη διεύρυνση. Στην παρούσα φάση η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει με τις επιλογές της να κλείνει το μάτι στο ζωτικό χώρο του κέντρου. Καλά μέχρι εδώ, αλλά με τη δεξιά τί γίνεται; Στον παραδοσιακό συντηρητικό χώρο υπάρχουν προσωπικότητες που θα μπορούσαν να συνδράμουν στην προσπάθεια, καθώς σ΄αυτή τη μάχη κάθε ψήφος μετράει.      

- Η εκλογή Χριστοδουλίδη στην Κύπρο αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα από την ίδια την κοινωνία. Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στις επιλογές των δύο μεγαλύτερων κομμάτων και έκαναν τη δική τους, για το καλό και για το μέλλον του νησιού. Η βούληση δε του νέου προέδρου να κάνει ένα πολυσυλλεκτικό κυβερνητικό σχήμα συνιστά πέρα από κάθε αμφιβολία μια σοβαρή ένδειξη ότι κάτι αλλάζει. Μένει βέβαια να φανεί και στην πράξη!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η στάση των ετεροδημοτών, ξανά στον "αφρό" οι υποκλοπές, έρχονται δημοσιονομικοί περιορισμοί

- H διπλή κάλπη όπως όλα δείχνουν, μπορεί να επηρεάσει πολλούς ετεροδημότες και να τους αποτρέψει από το να συμμετέχουν τουλάχιστον την πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία. Κάποιοι...

Σε βέρτιγκο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική κατάκτηση της Νέας Δημοκρατίας και η κυριαρχία της στις λαϊκές γειτονιές

- Την μία φωτοβολίδα μετά την άλλη πετάνε τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ότι δεν έχουν αντιληφθεί τί συνέβη την περασμένη Κυριακή. Αντί να κάνουν μια...

Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, τα έχουν χαμένα στην Κουμουνδούρου, εγρήγορση στη Ν.Δ.

- Οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι πλέον τεταμένες και θα είναι για τον εξής απλούστατο λόγο: διεκδικούν πλέον το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επόμενη βουλή. Η σύγκρου...

Φόρτωση άρθρων...