Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Οι πολίτες θέλουν ασφαλή σιδηρόδρομο, να αποτραπεί ένα νέο brain drain, οι ευσεβείς πόθοι του ΣΥΡΙΖΑ

- Γρήγορα κινήθηκε η Κυβέρνηση μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, προκειμένου να ανιχνεύσει το τοπίο στους ελληνικούς σιδηρόδρομους και να πάρει αποφάσεις για την επόμενη μέρα με γνώμονα την ασφάλεια και τη σίγουρη μετακίνηση των πολιτών. Ωστόσο, η αξιοπιστία του μέσου ή καλύτερα του δικτύου έχει πληγεί γι’ αυτό χρειάζεται χρόνος, αλλά και συγκεκριμένα μέτρα-απτές αποδείξεις από τους υπεύθυνους ότι δεν θα τεθεί η ζωή των πολιτών ξανά σε κίνδυνο.    

- Πολλά ερωτηματικά και οργή προκαλούν ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών που αφορούν σε σταθμαρχεία σε άλλες περιοχές της χώρας και στην κατάσταση που εκεί επικρατεί. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, όπου οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για τις άθλιες συνθήκες, καταγγέλλοντας ακόμα και ποντικούς που τρώνε τα καλώδια από τις κονσόλες!!! Η εικόνα αυτή πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα, ή για να είμαστε ακριβείς χθες!   

- Μία άλλη πτυχή της τραγωδίας των Τεμπών είναι και το βαρύ κλίμα, η οργή και η απογοήτευση που έχει κυριεύσει τη νεολαία. Είναι απόλυτα δικαιολογημένο οι φοιτητές και οι μαθητές να διαμαρτύρονται, να φωνάζουν και να επικρίνουν σφόδρα, όταν βλέπουν συνομηλίκους τους να χάνουν τη ζωή τους με τόσο άδικο τρόπο. Από το ξέσπασμα της δημοσιονομικής κρίσης πολλοί νέοι εγκατέλειψαν τη χώρα για να βρουν κάτι καλύτερο. Όσο παραμένει αυτή η κατάσταση, τόσο το brain drain θα απασχολεί...      

- Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με κάθε τρόπο να καρπωθεί από την οργή των πολιτών για το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έγινε ποτέ στη χώρα. Σ’ αυτό που επενδύουν περισσότερο είναι η δυσαρέσκεια για τη Νέα Δημοκρατία να μετατραπεί σε ψήφο υπέρ του κόμματος Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Κάποιοι μιλούν για ευσεβείς πόθους της Κουμουνδούρου, αν και οι επερχόμενες μετρήσεις θα καταγράψουν τις τάσεις της επόμενης μέρας.     

- Kι ενώ η χώρα προχωρά επηρεασμένη από όσα τραγικά συνέβησαν στα Τέμπη, στην Τουρκία το κλίμα γίνεται ολοένα και πιο προεκλογικό. Οι φονικοί σεισμοί και τα αποτελέσματα τους έχουν περάσει σε επικοινωνιακό επίπεδο στη δεύτερη σειρά και τα μέσα πλέον ασχολούνται με τη μεγάλη κόντρα του κ. Ερντογάν με τον κ. Κιλιτσντάρογλου με φόντο τις κάλπες του Μαΐου. Οι μετρήσεις δείχνουν πως ο αντίπαλος του Τούρκου Προέδρου προηγείται, αν και ο τελευταίος έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι είναι σκληρό καρύδι.   

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυτιάς: Είμαι τέταρτος στο ψηφοδέλτιο, όμως είμαι πρώτος στις καρδιές των ανθρώπων

Για την αγάπη που δέχεται από τον κόσμο, αλλά και για τα σχόλια που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για την υποψηφιότητά του μίλησε μεταξύ άλλων στην πρωινή εκπομπή του Mega ο υποψήφ...

Φόρτωση άρθρων...