Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Πυρετώδεις διεργασίες για τα γαλάζια ψηφοδέλτια, ανάσα για χιλιάδες Έλληνες ο κοινωνικός τουρισμός και η αναμενόμενη άνοδος του δικομματισμού

- Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η κατάρτιση των ψηφοδελτίων στο γαλάζιο στρατόπεδο. Μπορεί αρκετά ηχηρά ονόματα να μην θέλουν να μπουν στη μάχη του σταυρού, δίνοντας προτεραιότητα στην προώθηση και την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, εντούτοις μαθαίνουμε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής σε ολόκληρη τη χώρα. Η Νέα Δημοκρατία παραμένει η κυρίαρχη δύναμη στο πολιτικό σκηνικό, γεγονός που την καθιστά απόλυτα ελκυστική για τους επίδοξους υποψηφίους. Στην Πειραιώς αναζητούν φρέσκα πρόσωπα με κοινωνικές αναφορές και μετριοπαθές προφίλ, προκειμένου να δώσουν σε πλήρη ετοιμότητα την μάχη του Κέντρου.       

- Ανάσα για χιλιάδες οικογένειες που πιέζονται από το κύμα ακρίβειας αποτελεί το διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, που τίθεται φέτος σε εφαρμογή. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως περισσότεροι από πεντακόσιες χιλιάδες ενδιαφερόμενοι έχουν υποβάλει τι σχετικές αιτήσεις για να μπορέσουν με μικρό κόστος να απολαύσουν λίγες μέρες δροσιάς αυτό το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα δεν δύνανται να ανταποκριθούν στο κόστος μετάβασης σε καλοκαιρινούς προορισμούς, με την τιμή της βενζίνης και των ακτοπλοϊκών να είναι στα ύψη.

- Θα πρέπει να σκεφτούν καλύτερα όλα τα δεδομένα, όσοι προκρίνουν το σενάριο των πρόωρων εκλογών, εν μέσω πανδημίας, ενεργειακής κρίσης, αύξησης των τιμών και με την Τουρκία να απειλεί σε καθημερινή βάση την εθνική μας κυριαρχία. Τόσο η απλή αναλογική του Τσίπρα, όσο και ο εκλογικός νόμος που ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία στις αρχές του 2020, δεν αφήνουν περιθώρια για απόλυτη βεβαιότητα σχετικά με το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης. Η χώρα διαθέτει ούτως ή άλλως ισχυρή πλειοψηφία που μπορεί να χειριστεί την κατάσταση και να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στον Ιούνιο του 2023 που ολοκληρώνεται και η συνταγματική θητεία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

- Αντί να ρίχνουν τα βέλη τους στη Νέα Δημοκρατία και στελέχη της για τα πόθεν έσχες, ας κοιτάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ τα του οίκου τους και τους δικούς τους φραγκάτους. Ελλείψει σοβαρών επιχειρημάτων προσπαθούν να σηκώσουν σκόνη, στοχοποιώντας πολιτικούς που είχαν την τύχη ή την ατυχία να είναι ευκατάστατοι. Είναι η γνωστή τακτική του διχασμού και της λάσπης στον ανεμιστήρα από ένα κόμμα που επενδύει διαρκώς στην πόλωση, στο φανατισμό, αλλά και στο ταξικό μίσος.  

- Έμπειροι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως στις επόμενες εθνικές εκλογές, η συσπείρωση των πολιτών στα κόμματα εξουσίας θα αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό και με εξαίρεση το ΠΑΣΟΚ που καταγράφει ανοδική πορεία, τα πράγματα για τους μικρότερους σχηματισμούς θα είναι δύσκολα. Εξάλλου, η Κυβέρνηση θα επενδύσει σε σκληρά διλήμματα που θα σχετίζονται με την ανάγκη σταθερότητας στη χώρα, κίνηση που σύμφωνα με έμπειρες γνώμες, θα περιορίσει έως ένα βαθμό τη λεγόμενη ψήφο διαμαρτυρίας. Δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα ότι οι δύο βασικοί πολιτικοί αντίπαλοι θα ξεπεράσουν συνολικά το 70% όπως συνέβη στις εκλογές του 2019, αλλά σίγουρα οι τρέχουσες συνθήκες και το διακύβευμα της κάλπης θα τα ευνοήσουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι κρίσιμες τέσσερις εβδομάδες, οι αντιδράσεις για την νίκη Ερντογάν, το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ

- Στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια ανησυχούν εύλογα για το ενδεχόμενο το πανηγυρικό κλίμα από τον πρώτο γύρο να δημιουργήσει τάσεις αποσυσπείρωσης σε ένα κομμάτι του εκλογικού ακρο...

Τι θα κάνουν οι ετεροδημότες; Θα πιάσει η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ; Tα ψηφιακά το μεγάλο ατού του Μητσοτάκη

- Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η στάση των ετεροδημοτών την Κυριακή των Εκλογών. Θα μεταβούν τελικά στις εκλογικές τους περιφέρειες να ψηφίσουν ή θα προτιμήσουν να πάνε τη δεύτερη φ...

Φόρτωση άρθρων...