Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Σενάρια για μεγάλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, πήραν φόρα οι Πασόκοι, αρρυθμίες στην Παιδεία

- Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται πολλοί υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, καθώς φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στο νέο σχήμα. Ακούγεται δε ότι προτίθεται η νέα Κυβέρνηση να έχει έντονο άρωμα γυναίκας, αποκαθιστώντας τους συσχετισμούς μεταξύ των δύο φύλων. Εξάλλου, στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα έχουν ενταχθεί νεοεισερχόμενες που ενδεχομένως μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

- Αν και η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις και πορεύεται προς μία νέα εκλογική νίκη που θα της δώσει την αυτοδυναμία, εντούτοις υπάρχουν συγκεκριμένες παγίδες, τις οποίες τα γαλάζια στελέχη χρειάζεται να λάβουν σοβαρά υπόψη. Από τη στιγμή που οι πολίτες έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ενδέχεται να ψηφίσουν με διαφορετικά κριτήρια και να στραφούν σε άλλες πολιτικές δυνάμεις.     

- Αλλά και στο χώρο δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, επικρατεί έντονη κινητικότητα με την Ελληνική Λύση και την πρωτοεμφανιζόμενη Νίκη να διεκδικούν αύξηση των ποσοστών τους. Έχει δε παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποια μέσα ενημέρωσης να ασχολούνται παραπάνω ίσως απ’ ότι πρέπει με την Νίκη, σε μία προσπάθεια να αναδείξουν τι πραγματικά πρεσβεύει το επίμαχο κόμμα. Αλλά μπορεί με τόσο προβολή και άθελα τους να το αβαντάρουν ακόμα περισσότερο.        

- Έχουν πάρει φόρα οι Πασόκοι και ανυπομονούν για την επόμενη κάλπη, προκειμένου να αυξήσουν τα ποσοστά τους. Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι να πλησιάσουν αριθμητικά τον Σύριζα σε απόστασης αναπνοής. Βέβαια, μέχρι να το πετύχουν χρειάζεται στρατηγική, σχέδιο, κόπος και φυσικά η στήριξη και η ψήφος των πολιτών που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.       

-Τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα κατάρρευσης της τράπεζας θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις στα λύκεια καταδεικνύουν το εξής: ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα στον πολύπαθο τομέα της Παιδείας για να μπει σε ένα πλαίσιο κανονικότητας. Καλές είναι οι συζητήσεις για το άρθρο 16 και τα μεγαλεπίβολα σχέδια του μέλλοντος, αλλά καλύτερα οι ιθύνοντες να αρχίσουν από τα πιο απλά και να σταματήσουν να ταλαιπωρούν τους μαθητές και τους γονείς τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών» ο Κασιδιάρης – Τους ξεσκέπασε ο Άρειος Πάγος

Κόλαφος είναι για τους «Σπαρτιάτες» το σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με το οποίο το κόμμα κόπηκε από τις Ευρωεκλογές. Οι Αρεοπαγίτες κατέληξαν ομόφωνα στο ...

Σε στενό δικαστικό κλοιό οι «Σπαρτιάτες»: Μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου για τις Ευρωεκλογές αναμένεται και η απόφαση του Εκλογοδικείου

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται οι «Σπαρτιάτες» έπειτα από την απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει τη συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές λόγω των στενών δεσμώ...

Φόρτωση άρθρων...