Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Το νέο εκλογικό χρονοδιάγραμμα, η κατάσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες, η οργή των πολιτών και η νέα πραγματικότητα

-  H Κυβέρνηση πορεύεται πλέον με εκλογικό χρονοδιάγραμμα το Μάιο, έχοντας μπροστά της δύσκολες εβδομάδες. Πολλοί εκτιμούν ότι ο χρόνος μπορεί να μειώσει την οργή και την ένταση που καταγράφεται αυτή τη στιγμή στην κοινωνία. Οι Έλληνες έχουν δείξει στο παρελθόν και ότι ξεχνούν και ότι εύκολα συγχωρούν. Ωστόσο, η περίπτωση του δυστυχήματος των Τεμπών είναι διαφορετική και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και καθαρά μηνύματα προς την κοινή γνώμη για να έχεις αποτελέσματα στη διαχείριση μιας τραγωδίας με αθώα ανθρώπινα θύματα. 

-  Tο ζήτημα της ασφάλειας είναι το μείζον στον κλάδο των συγκοινωνιών. Οι πολίτες επιζητούν αξιόπιστα μέσα για να μετακινηθούν και να ξέρουν ότι δεν κινδυνεύουν. Όμως στις αστικές δημόσιες συγκοινωνίες σημασία έχει και η ευρύτερη ποιότητα της υπηρεσίας. Για παράδειγμα αυτό που συνεχίζει να συμβαίνει στον ΗΣΑΠ δεν έχει λογική. Κάθε πρωί και νωρίς το απόγευμα που οι πολίτες μετακινούνται προς και από την εργασία τους, τα δρομολόγια είναι αραιά με αποτέλεσμα λόγω του συνωστισμού, η επιβίβαση στους συρμούς να είναι δύσκολη ως ακατόρθωτη. Φαίνεται κανείς δεν ασχολείται….     

- Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται ένα επαρκές χρονικό διάστημα για να καταγραφεί ο πραγματικός αντίκτυπος στην κοινωνία μετά το δυστύχημα των Τεμπών. Η διενέργεια μετρήσεων στην παρούσα φάση είναι παρακινδυνευμένη, αφού τώρα η οργή έχει αυξηθεί κατακόρυφα, οι μνήμες είναι ακόμη πολύ νωπές και οι οικογένειες θρηνούν τους νεκρούς τους.

- Παρ’ όλα αυτά ως μια πρώτη εκτίμηση θα μπορούσε να σημειώσει κανείς ότι είναι λογικό να καταγραφεί κυβερνητική φθορά, το ζητούμενο είναι ωστόσο σε ποιο ύψος θα φτάσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες που είναι δυσαρεστημένοι, θα τρέξουν αμέσως στην αγκαλιά του Σύριζα, στελέχη του οποίου πιστεύουν ότι μπορούν να ανατρέψουν το κλίμα. Μάλλον προς την αντισυστημική ψήφο θα στραφεί ένα μεγάλο κομμάτι κι αυτό πρέπει να προβληματίσει.

- Μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν στα Τέμπη, χρειάζεται αδιαμφισβήτητα ανάμεσα σε άλλα να γίνει ένας ολοκληρωμένος έλεγχος στη λίστα των εν ενεργεία σταθμαρχών για το αν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι τηρούν τις προϋποθέσεις για να αναλάβουν ένα τόσο σοβαρό έργο. Και κάτι ακόμη. Δεν νοείται όσοι νέοι εισέρχονται στους σιδηρόδρομους για να εργαστούν σε σοβαρά πόστα να πληρώνονται με μπλοκάκι. Χρειάζονται  σταθερές εργασιακές σχέσεις, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...