Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Το στοίχημα για την επενδυτική βαθμίδα, σε απόλυτη κυβερνητική προτεραιότητα η αύξηση των μισθών και η ψηφιακή Ελλάδα

- Μετά από την οριστική έξοδο από το καθεστώς εποπτείας μετά από πολλά χρόνια, η μεγάλη πρόκληση για την Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο είναι πλέον η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα. Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες εμφανίζονται αισιόδοξοι και εκτιμούν ότι ο συγκεκριμένος στόχος μπορεί να επιτευχθεί μέσα στην τρέχουσα χρονιά με τους κατάλληλους βέβαια χειρισμούς και με προσήλωση στη σκληρή δουλειά. Αυτό δε πρακτικά θα σημάνει ολική επιστροφή στην κανονικότητα.     

- Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί τις τελευταίες μέρες και με παρεμβάσεις του να σηκώσει το θέμα των χαμηλών μισθών στην Ελλάδα. Λες και στις μέρες του τα πράγματα ήταν καλύτερα. Μάλλον χειρότερα ήταν αν λάβει κανείς υπόψη και την υψηλή φορολόγηση. Πάντως στην Κυβέρνηση έχουν βάλει το θέμα αυτό σε πρώτη προτεραιότητα, ως το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη τετραετία. Αλλά και τα ζητήματα της στέγης των νέων και της αναβάθμισης του συστήματος υγείας είναι ψηλά στην ατζέντα. Αρκεί πρώτα να ανάψει το φως ο κυρίαρχος ελληνικός λαός.        

- Για ένα πράγμα που σίγουρα πρέπει να είναι περήφανη η Κυβέρνηση είναι για τις επιδόσεις της στο ψηφιακό μετασχηματισμό και για την αξιοποίηση των  νέων τεχνολογιών στην προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη. Το έργο αυτό πιστώνεται κατεξοχήν στον Κυριάκο Πιερρακάκη, τον αρμόδιο υπουργό που έβαλε τη σφραγίδα του στη δημιουργία της digital Ελλάδας. Τώρα ακολουθεί η δύσκολη προσωπική του μάχη για σταυρό στην αρένα της Α’ Αθηνών, με νέο στοίχημα την εκλογή του με το γαλάζιο ψηφοδέλτιο.    

- Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στη Δικαιοσύνη για το θέμα της ΑΔΑΕ και την υπόθεση διερεύνησης των υποκλοπών. Αυτό δεν εκπλήσσει κανέναν, καθώς στην Κουμουνδούρου πάντα αντιμετωπίζουν το δίκαιο ανάλογα με το κομματικό τους συμφέρον. Πάντως προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι η είδηση και οι εξελίξεις γύρω από την επίμαχη υπόθεση πήρε διαστάσεις και διεθνή ΜΜΕ, κυρίως στις Βρυξέλλες που χτυπά η καρδιά της Ευρώπης, ενώ η κομματική αντιπαράθεση στο εσωτερικό αναμένεται να κορυφωθεί. 

-  Μπορεί η επικαιρότητα στην Ελλάδα να είναι γεμάτη με θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα και τις εκλογές, αλλά οι Βρυξέλλες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις αναταράξεις από το Qatargate. H έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και οι πολιτικές ομάδες στο Ευρωκοινοβούλιο ρίχνουν το ανάθεμα η μία στην άλλη, επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία. Βέβαια αυτό που έχει περισσότερο σημασία είναι ότι έχει πληγεί η εικόνα των ευρωπαϊκών θεσμών με ότι αυτό σημαίνει για το μέλλον, καθώς και για τις ευρωεκλογές του 2024.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το στρατηγείο του Γιάννη Κουράκη στο Ηράκλειο

Σε αγώνα σπριντ έχει επιδοθεί ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί καθημερινά ...

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Φόρτωση άρθρων...