Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Σε πύρινο κλοιό η Αλεξανδρούπολη: Δύσκολη νύχτα - Κάηκαν σπίτια και αποθήκες - Άνθρωποι στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα στην Αλεξανδρούπολη, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από δασικές εκτάσεις και έφτασε στα όρια οικισμών βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουν εκκενωθεί συνολικά οκτώ οικισμοί - Ανάμεσα στα χωριά Αγνάντια και Άνθεια η φωτιά - Κάηκαν σπίτια και ΙΧ, ζημιές σε επιχειρήσεις - Κλειστή η Εγνατία Οδός - Σε ετοιμότητα το Λιμενικό.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, όπου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα από όπου πέρασε νωρίτερα. Κάηκαν σπίτια και αποθήκες υπέστησαν ζημιές, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.

safsdd

Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ κοντά στα χωριά Αγνάντια και Άμφεια και κινείται βόρεια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης και προς τα δυτικά, ενώ πολύ σοβαρό πρόβλημα προκαλεί ο πυκνός καπνός που έχει φτάσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, για αυτό εστάλη μήνυμα από το 112 να μείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

trg

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. 

 

 

 

 

 

 

 

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι αυτή την ώρα επιχειρούν πάνω από 158 πυροσβέστες, 9 πεζοπόρα τμήματα και 43 υδροφόρα οχήματα. Επιχειρούν 14 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα εκ των όποιων το ένα για εναέριο συντονισμό. «Θα είναι δύσκολη νύχτα, θα καταβάλουμε τιτάνια προσπάθεια, ωστόσο ο αέρας δεν θα κοπάσει, θα είναι 7 και 8 Μποφόρ» τόνισε ο κ. Αρτοποιός. Θα σταλούν 28 πυροσβέστες, και θα γίνει νέα ενίσχυση διευκρίνισε. 

 

 

 

grts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενισχυμένες από Αττική και άλλες περιφέρειες, αντιμετωπίζουν διάσπαρτα μέτωπα.

 

 

 

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης για να συνδράμουν εφόσον απαιτηθεί. Σπεύδουν τρία ακόμα πλωτά σκάφη. 

 

 

 

Συνολικά έχουν σταλεί από το πρωί πέντε μηνύματα από το 112 και έχουν εκκενωθεί οκτώ οικισμοί.

 

 

 

Εστάλη νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τους καπνούς της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Ταυτόχρονα παραπέμπει τους πολίτες σε ιστότοπο στο διαδίκτυο για οδηγίες αυτοπροστασίας.

 

 

 

grgfre

 

 

 

Δίνουμε μάχη με το χρόνο να προλάβουμε να μη νυχτώσει, αλλάζει διαρκώς φορά ο άνεμος τόνισε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.. Εκκενώσαμε μικρές και μεγάλες κοινότητες, είναι αρκετός ο κόσμος. Είναι πάρα πολλά τα μέτωπα. Διαρκώς έρχονται ενισχύσεις. Η ατμόσφαιρα και στην πόλη λόγω των καπνών είναι πολύ δύσκολη, σημείωσε.  

 

 

 

Εκκενώσαμε και το παιδικό χωριό SOS με 19 παιδιά και έξι ενηλίκους ανέφερε σε προηγούμενη σύνδεση.

 

 

 

Είχαν προηγηθεί τρία μηνύματα του 112 για την εκκένωση οχτώ συνολικά οικισμών. Πρόκειται για τους οικισμούς ΆνθειαΛουτρός, Αγναντία, Αριστηνό, Δωρικό, Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, όλοι οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν εκκενωθεί οργανωμένα θα μεταφερθούν στο πολυκοινωνικό της Αλεξανδρούπολης όπου θα τους υποδεχθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και ο Ερυθρός Σταυρός.

 

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σοβαρά επεισόδια τα ξημερώματα στα Εξάρχεια – Τραυματίας ένας αστυνομικός, κάηκε ολοσχερώς αυτοκίνητο

Άλλη μία νύχτα επεισοδίων βίωσαν οι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων το Σάββατο προς Κυριακή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός αστυνομικού. Τα επεισόδια ξεκίνησ...

Αναχωρεί το πρώτο «κύμα» των εκδρομέων για τις πασχαλινές διακοπές – Ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας

Με γεμάτες βαλίτσες ανά χείρας έχουν ήδη ξεκινήσει να αναχωρούν οι εκδρομείς του Πάσχα. Με χαμόγελα και τις βαλίτσες γεμάτες οι εκδρομείς του Πάσχα εγκαταλείπουν την Αθήνα. Κάπο...

Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σήμερα - Το εορταστικό ωράριο για την Μεγάλη Εβδομάδα

Ανοικτά είναι σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα καθώς ξεκίνησε από χθες το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την περίοδο των εορτών του Πάσχα. ...

Φόρτωση άρθρων...