Τρίτη
10 Μαρτίου 2026

Αλλαγές στη Γραμμή 2 του Μετρό από τις 11 Νοεμβρίου μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου – Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα

Ελλάδα

Από την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025, τίθενται σε εφαρμογή προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 2 του Μετρό (Ανθούπολη – Ελληνικό), λόγω εργασιών αντικατάστασης σιδηροτροχιών από τη ΣΤΑΣΥ.

Νωρίτερα το “λουκέτο” σε τρεις σταθμούς

Οι σταθμοί Νέος Κόσμος, Άγιος Ιωάννης και Δάφνη θα κλείνουν καθημερινά στις 21:40, από Κυριακή έως Πέμπτη, για να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα τεχνικά έργα.

Κατά τις ώρες των εργασιών, η κυκλοφορία των συρμών θα πραγματοποιείται μόνο στα τμήματα:

  • Ανθούπολη – Συγγρού Φιξ

  • Άγιος Δημήτριος – Ελληνικό

Εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, θα λειτουργεί προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ13, με διαδρομή «Συγγρού Φιξ – Άγιος Δημήτριος», η οποία θα συνδέει τους σταθμούς που παραμένουν κλειστοί.

Η ΣΤΑΣΥ ενημερώνει πως οι αλλαγές θα ισχύουν έως τις 12 Δεκεμβρίου 2025, ενώ οι επιβάτες καλούνται να προγραμματίζουν έγκαιρα τις μετακινήσεις τους.

Τελευταία δρομολόγια πριν το κλείσιμο

  • Από Σύνταγμα προς Ελληνικό: 21:40

  • Από Νέος Κόσμος προς Ελληνικό: 21:44 / προς Ανθούπολη: 21:51

  • Από Άγιος Ιωάννης προς Ελληνικό: 21:45 / προς Ανθούπολη: 21:50

  • Από Δάφνη προς Ελληνικό: 21:47 / προς Ανθούπολη: 21:48

Τι λέει η ΣΤΑΣΥ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, οι εργασίες κρίνονται απαραίτητες για την ασφάλεια και αξιοπιστία του δικτύου, καθώς θα αντικατασταθούν τμήματα γραμμών που παρουσιάζουν φθορές.

Η εταιρεία ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού, τονίζοντας ότι «η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, η ασφάλεια όμως μόνιμη».

Πότε επιστρέφει η κανονική λειτουργία

Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, η γραμμή 2 θα επανέλθει πλήρως στη συνηθισμένη λειτουργία της στις 13 Δεκεμβρίου 2025.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον 35χρονο για ασελγείς πράξεις σε βάρος της 5χρονης ανιψιάς του

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε στον 35χρονο που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν καταγγελίας για ασελγείς πράξεις εις βάρος της 5χρονης ανιψιάς του. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί ...

Φόρτωση άρθρων...