Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ανατροπή στον θάνατο της 23χρονης που βρέθηκε μέσα σε κουβέρτα - Συνελήφθησαν η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά της

Ελλάδα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη η οποία είχε βρεθεί νεκρή και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα στις αρχές Οκτωβρίου του 2021. Σήμερα συνελήφθησαν η μητέρα της, η αδερφή της καθώς και η κοπέλα που τη φιλοξενούσε.

Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, η οποία ξεκίνησε μετά από μήνυση που κατέθεσε ο πατέρας της 23χρονης.

Οι τρεις γυναίκες είναι αντιμέτωπες με βαρύτατες κατηγορίες: για δύο ανθρωποκτονίες -τη δολοφονία της 23χρονης και μίας ηλικιωμένης γυναίκας- καθώς και για εμπορία ανθρώπων.

Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή καθώς, όπως φαίνεται, πίσω από τον θάνατο της 23χρονης μητέρας τριών παιδιών κρύβονταν οι δικοί της άνθρωποι, αυτοί που θα έπρεπε κανονικά να την προστατεύουν.

«Υπό τα δεδομένα αυτά, όμως, οι δυσμενείς επιπτώσεις που απορρέουν από την εκτέλεση των εργασιών για την κατασκευή του επίμαχου σταθμού (τοποθέτηση εργοταξίου, αρχαιολογικές έρευνες, αφαίρεση και μεταφύτευση δέντρων και λοιπής βλάστησης και άλλα) έχουν περιγραφεί στις σχετικές μελέτες και έχουν εκτιμηθεί προσηκόντως και επιπλέον περιορίζονται σε αυτό το στάδιο της εκτέλεσης του έργου.

Είναι δηλαδή προσωρινές, εν πάση δε περιπτώσει, οι εν λόγω επιπτώσεις αμβλύνονται σημαντικά με τις ειδικές ρήτρες, οι οποίες περιλαμβάνουν:

1) τη μέριμνα αναδόχου να περιορίσει κατά το δυνατόν χρονικά την κατάληψη της πλατείας Εξαρχείων,

2) την υποχρέωση και για την προσωρινή μεταφύτευση των υφιστάμενων επί της πλατείας δέντρων και θάμνων που δύνανται επιτυχώς να μεταφυτευτούν και

3) τη φύτευση κατά τη φάση κατασκευής του έργου 2.000 νέων δέντρων εντός της περιφέρειας του Δήμου Αθηναίων και πλησίον της πλατείας ή στην ευρύτερη περιοχή και τη διατήρηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου».

Και καταλήγουν οι σύμβουλοι Επικρατείας ότι «η βλάστηση πρόκειται να αποκατασταθεί πλήρως βάσει και άλλων ειδικών μελετών και ρητρών όρων και προβλέψεων για τη μεταφύτευση δέντρων και τη φύτευση νέων με αποτέλεσμα το ισοζύγιο πρασίνου να εμφανίζεται θετικό».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους Νίκος Μιχαλολιάκος, θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, ...

Φόρτωση άρθρων...