Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Ασπρόπυργος: Εκκενώθηκαν οικισμοί - Κλειστή η Αττική Οδός και στα δύο ρεύματα

Ελλάδα

Νέο μήνυμα εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Ασπροπύργου καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Κλείστε πόρτες και παράθυρα . Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 για δύο οικισμούς στον Ασπρόπυργο που καλεί τους κατοίκους στον Οικισμό Ποντίων και τον Οικισμό Βέρας να απομακρυνθούν προς Ελευσίνα.

Παράλληλα σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία τέθηκαν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή. Συγκεκριμένα, διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό. Πριν από λίγο άνοιξε η έξοδος 4 της Αττικής οδού.

Αυτή την ώρα, κλειστή είναι η Αττική Οδός από είσοδο Ελευσίνας έως κόμβο Περιφ. Αιγάλεω (5) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μαύροι καπνοί έχουν πνίξει την περιοχή ενώ απευθύνεται έκκληση στους κατοίκους να διατηρούν κλειστά τα παράθυρα τα των σπιτιών τους καθώς καίγονται λάστιχα δημιουργώντας ιδιαίτερα αποπνικτικές συνθήκες.  

Στις φλόγες παραδόθηκαν τέσσερις αποθήκες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ασπροπύργου Νίκο Μελετίου που μίλησε στον ΣΚΑΙ 100,3.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, κάηκαν εγκαταστάσεις εταιρείας στην περιοχή Λάκα Κάτσαρη, χωρίς ωστόσο να κινδυνέψουν εργαζόμενοι καθώς το κτίριο είχε ήδη εκκενωθεί.

Επίσης, μήνυμα από το 112 είχε σταλεί στους κατοίκους της περιοχής Λάκκα Κατσαρή του Ασπροπύργου προκειμένου να εκκενώσουν προς την πόλη του Ασπροπύργου λόγω της φωτιάς που ξέσπασε περίπου στις 9:00 το πρωί στην ίδια περιοχή.

Την ίδια στιγμή, έχει διακοπεί το δρομολόγιο του προαστιακού στο τμήμα Κινέας - Νέα Πέραμος. Τα δρομολόγια του Προαστιακού Κιάτο-Πειραιάς θα υποκατασταθούν από λεωφορεία στο τμήμα Άνω Λιόσια- Νέα Πέραμος, εξαιτίας της πυρκαγιάς στην περιοχή, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Στα σημεία έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς στην περιοχή υπάρχουν βιομηχανίες.

Σημειώνεται ότι εκδηλώθηκαν τρεις διαφορετικές εστίες, στις περιοχές Λάκκα Κατσαρή, Νέα Ζωή και Αμμουδιές.

Στο σημείο επιχειρούν 2 ελικόπτερα, 27 οχήματα,72 πυροσβέστες και δύο ομάδες πεζοπόρων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό, μία από τις εστίες της πυρκαγιάς, ξεκίνησε στο σημείο που χθες είχε ξανά εκδηλωθεί φωτιά. «Πρόκειται για καθημερινό φαινόμενο καθώς ομάδες ανθρώπων είτε καίνε λάστιχα και υλικά για να βγάλουν χαλκό, είτε καίνε ξερά χόρτα σε οικόπεδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρτοποιός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απεργία 21 Μαΐου: Ποιοι θα συμμετάσχουν - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 21 Μαΐου αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ «ενάντια στην ακρίβεια και την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβ...

Σχολεία: Σε ισχύ τα νέα, αυστηρά μέτρα για τα κινητά – Πότε προβλέπεται αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος

Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα, Δευτέρα, με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές του Πάσχα, το νέο «ποινολόγιο» για τους μαθητές, για την κατοχή κινητών τηλεφώνων και οποιαδήποτε ά...

Έρχεται κύμα ζέστης τις επόμενες ημέρες - Μέχρι και 35 βαθμούς θα δείξει ο υδράργυρος

Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία στη χώρα μας σημαντικά ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 30 και 35 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων η αλλαγ...

Φόρτωση άρθρων...