Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πάτρα: Ασθενής άναψε τσιγάρο και πήρε φωτιά ολόκληρο το δωμάτιο του νοσοκομείου (Video&Photos)

Διασωληνωμένος νοσηλεύεται ένας ασθενής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα. Ο ασθενής υπέστη εγκαύματα από φωτιά που εκδηλώθηκε στο δωμάτιό του. Ο ασθενής άναψε τσιγάρο, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το στρώμα και να καταστραφεί ολοσχερώς το δωμάτιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε χρήση πυροσβεστήρα για να περιοριστεί η πυρκαγιά, ενώ ο ασθενής, που δεν είχε συνοδό μαζί του, και νοσηλευόταν στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου, υπέστη έγκαυμα.

Πρόκειται για άτομο που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Μπάκος, «είχαμε έναν απομονωμένο ασθενή με σηπτικό κάταγμα ο οποίος λάμβανε ισχυρή αντιβίωση, σε μονόκλινο δωμάτιο, στην ορθοπεδική. Φαίνεται ότι προσπάθησε να ανάψει κάποιο τσιγάρο, ενώ, είχε στη μύτη κι ένα μικρό ρινικό οξυγόνο.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα υπήρξε επέμβαση από νοσηλευτές που με πυροσβεστήρες έσβησαν αμέσως τη φωτιά, μέσα σε 20- 30 δευτερόλεπτα. Καλέσαμε και την πυροσβεστική, όμως, η φωτιά έσβησε πριν φτάσει στον χώρο.

Ο ασθενής δεν είχε συνοδό μαζί του, ενώ, ο θάλαμος ήταν απέναντι από τους νοσηλευτές που κατάλαβαν άμεσα τι συνέβαινε.

«Ο ασθενής έχει σοβαρό έγκαυμα στο θώρακα και έχει διασωληνωθεί προληπτικά και παράλληλα θα δούμε με τους πλαστικούς χειρουργούς τι θα γίνει με το έγκαυμα», είπε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Έρευνες για τα αίτια πρόκλησης της φωτιάς στον θάλαμο νοσηλείας, ο οποίος έχει υποστεί αρκετές ζημιές, διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Ασθενής άναψε τσιγάρο και πήρε φωτιά ολόκληρο το δωμάτιο του νοσοκομείου
Ασθενής άναψε τσιγάρο και πήρε φωτιά ολόκληρο το δωμάτιο του νοσοκομείου

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στο Μάτι: Έξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία - Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία. ...

Φόρτωση άρθρων...