Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Διάσωση 97 μεταναστών ανοιχτά της Κέας

Συνελήφθησαν τέσσερις Τούρκοι που φέρονται ως διακινητές. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Λαυρίου. Οι αλλοδαποί είχαν αποπλεύσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Ιταλία, καταβάλλοντας 8.000 ευρώ το άτομο.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 97 μεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν σε λέμβο και βρίσκονταν σε δυσχερή θέση, προχώρησε την Πέμπτη το πλήρωμα πλοίου ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κέας.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Λαυρίου, ενώ στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Λαυρίου, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, προέκυψε η εμπλοκή τεσσάρων ατόμων τουρκικής υπηκοότητας που φέρονται ως οι διακινητές των μεταναστών έναντι αμοιβής.

Στην κατοχή ενός εκ των διακινητών εντοπίστηκε ποσότητα 12,6 γραμμαρίων πιθανόν ναρκωτικής ουσίας.

Οι αλλοδαποί είχαν αποπλεύσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Ιταλία, καταβάλλοντας 8.000 ευρώ το άτομο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των «Σπαρτιατών» από τις Ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι «Σπαρτιάτες» στις Ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Σύμφωνα με το υπόμνημα, «η πραγματική ηγεσία του κό...

Πύργος: Σοβαρή συμπλοκή μαθητών σε σταθμό του ΚΤΕΛ – Στο νοσοκομείο ένας 19χρονος (Photos)

Σοβαρή συμπλοκή μεταξύ μαθητών συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στον σταθμό του ΚΤΕΛ στα Χαλικιάτικα, στον Πύργο. Δύο 19χρονοι λογομάχησαν και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με...

Φόρτωση άρθρων...