Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Προχωρά η ναυπήγηση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belh@ara - Νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες

Συνεχίζεται η ναυπήγηση της πρώτης φρεγάτας Belh@ara για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό από το Naval Group στη Γαλλία.

Μόλις επτά εβδομάδες μετά την τοποθέτηση του πρώτου μπλοκ της FDI HN1 στη δεξαμενή, στα ναυπηγεία της Naval Group στο Λοριάν, πέντε προεξοπλισμένοι τομείς της πρώτης ελληνικής φρεγάτας κλάσης «KIMΩN», τοποθετήθηκαν στο διάμηκες, με τους δύο πρώτους τομείς να έχουν ήδη συγκολληθεί μεταξύ τους.

Οι πετρελαιοκινητήρες, οι μειωτήρες και τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, έχουν ήδη παραδοθεί στο Λοριάν και η τοποθέτησή τους στο πλοίο θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του έτους.

Ο Gilles Langlois, Διευθυντής του Προγράμματος FDI HN, δήλωσε σχετικά: «Το πρόγραμμα συνεχίζει να προχωρά όπως είχε προγραμματιστεί, με πολλά ορόσημα να έχουν επιτευχθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Είμαστε περήφανοι για την αποτελεσματική δουλειά που επιτελέστηκε από τις ομάδες στη Λοριάν, η οποία θα μας επιτρέψει να παραδώσουμε το πλοίο το 2025».

Όπως έχει γνωστό η πρώτη από τις φρεγάτες Belharra, που κατασκευάζονται στο ναυπηγείο της Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας, θα ονομαστεί «Κίμων», η δεύτερη «Νέαρχος» και η τρίτη «Φορμίων».

Οι δύο πρώτες φρεγάτες θα παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό το 2025, ενώ η τρίτη το 2026.

Προχωρά η ναυπήγηση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belh@ara
Προχωρά η ναυπήγηση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belh@ara
Προχωρά η ναυπήγηση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belh@ara
Προχωρά η ναυπήγηση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belh@ara

Τα χαρακτηριστικά των φρεγατών Belharra

Η φρεγάτα FDI HN διαθέτει δυνατότητες συνεχούς ελέγχου του εναέριου και θαλάσσιου χώρου και αυτονομία δράσης για την υποστήριξη των αμυντικών και πολιτικών στόχων.

 Εξοπλίζεται με προηγμένο ραντάρ SeaFire, αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 30, πυροβόλο 76 χιλιοστών και σύστημα RAM 21 πυραύλων για την προστασία του σκάφους από αέρος, ξηράς και θαλάσσης. Παράλληλα, διαθέτει σόναρ Captas-4 καθώς και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R.

Το «οπλοστάσιο» της FDI HN περιλαμβάνει πυραύλους Exocet που έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν στόχους σε μεγάλη απόσταση, ενώ η φρεγάτα συνδυάζει πληθώρα υπερσύγχρονων τεχνολογιών που εξασφαλίζουν οι συνεργασίες της Naval Group με τις εταιρείες Thales και MBDA.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα που φέρεται να παρενοχλούσε ανήλικους

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος έχει καταγγελθεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος έντεκα παιδιών, στη Νίσυρο. Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 15 Α...

Θεσσαλονίκη: Πολυετείς καθείρξεις στο κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Με ποινές που φτάνουν τις πρόσκαιρες καθείρξεις έως 15,5 χρόνια και χρηματικές ποινές μέχρι 100.000 ευρώ, καταδικάστηκαν πενήντα κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή στ...

Φόρτωση άρθρων...