Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Μη με χτυπάτε άλλο, ήμαρτον», φώναξε ο πατέρας του και βγήκε από την αίθουσα

Ελλάδα

Την έντονη αντίδραση του πατέρα του Άλκη Καμπανού προκάλεσε μία ερώτηση στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίζεται η δίκη των δώδεκα κατηγορουμένων για την άγρια επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο φοιτητή.

Ακούγοντας τον συνήγορο υπεράσπισης του δεύτερου κατηγορούμενου να ρωτάει τον μάρτυρα - αστυνομικό από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, αν γνωρίζει τον λόγο που οι φίλοι του Άλκη δεν κάλεσαν την αστυνομία μετά την επίθεση που δέχθηκαν κι αν η συγκεκριμένη επίθεση έχει κοινά χαρακτηριστικά με άλλες επίθεσης με οπαδικα κίνητρα, ο Αριστείδης Καμπανός σηκώθηκε όρθιος και με ανοιχτά τα χέρια φώναξε προς το δικαστήριο τα τελευταία λόγια του γιου του: "Μη με χτυπάτε άλλο, μη με χτυπάτε άλλο, ήμαρτον".

Στη συνέχεια ο πατέρας του 19χρονου φοιτητή, που μέχρι σήμερα δεν είχε χάσει ούτε στιγμή την ψυχραιμία του, περπάτησε έως την έξοδο της δικαστικής αίθουσας, με την μητέρα του Άλκη να τον ακολουθεί και τον κόσμο να ξεσπάει σε χειροκροτήματα.

Προβλήθηκαν βίντεο από το σημείο της επίθεσης 

Κατά την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, προβλήθηκαν συνολικά τέσσερα βίντεο από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 ο Άλκης Καμπανός και οι τέσσερις φίλοι του.

Το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας και πολίτες με τα κινητά τους τηλέφωνα, περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση και προβλήθηκε κατά την δεύτερη ημέρα της εξέτασης του αστυνομικού από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, υπηρεσία που διενήργησε τις έρευνες για την ταυτοποίηση και σύλληψη των φερόμενων δραστών.

Στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου προβλήθηκαν τα τέσσερα βίντεο - ντοκουμέντο από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης, παρόντες ήταν και οι γονείς του 19χρονου Άλκη Καμπανού, οι οποίοι δεν έχουν απουσιάσει από καμιά συνεδρίαση.

Επρόκειτο για υλικό το οποίο περιλαμβάνεται στο φάκελο της δικογραφίας και προέρχεται από ένα κατάστημα ψιλικών, ένα χρυσοχοείο και από δύο μπαλκόνια παρακείμενων πολυκατοικιών (τα δύο πρώτα από κάμερες ασφαλείας και τα υπόλοιπα από κινητά τηλέφωνα). Την προβολή τους είχε ζητήσει το δικαστήριο, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα μερίδας της υπεράσπισης.

Τα βίντεο - ανάλογα με το σημείο απ' όπου τραβήχτηκαν - μεταξύ άλλων καταγράφουν την άφιξη και αποχώρηση των τριών αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν οι κατηγορούμενοι, ενώ δείχνουν τις τελευταίες στιγμές της επίθεσης (στο σύνολό της διήρκησε 66 δευτερόλεπτα, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας) και κάποιους εκ των δώδεκα εμπλεκόμενων προσώπων να απομακρύνονται από τα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας επί της οδού Γαζή, όπου τελέστηκε το έγκλημα, τρέχοντας προς τα οχήματα.

Ο αστυνομικός κλήθηκε να τοποθετήσει έναν έναν τους κατηγορούμενους χρονικά και χωροταξικά στο αιματηρό περιστατικό, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά ότι επρόκειτο για «καταδρομική επίθεση». Από τις αστυνομικές έρευνες φαίνεται, να προέκυψε - όπως κατέθεσε ο αστυνομικός - ότι η επίθεση έγινε ως «αντίποινα» για προγενέστερο οπαδικό επεισόδιο στο οποίο είχε εμπλακεί, ως θύμα, ένας εκ των κατηγορουμένων.

Πού εντοπίστηκε DNA των δραστών

Σχετικά με τις έρευνες και το DNA που εντοπίστηκε, ο ίδιος μάρτυρας, μεταξύ άλλων, έκανε αναφορά στο τρίτο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο κατηγορούμενος που συνελήφθη χρονικά τελευταίος, λέγοντας ότι παρότι «το όχημα είχε πλυθεί μέσα-έξω» εντοπίστηκε γενετικό υλικό από τον συνοδηγό του.

Από τη σημερινή διαδικασία δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης και γι' αυτό το δικαστήριο χρειάστηκε να κάνει μία ολιγόλεπτη διακοπή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Στο βήμα του μάρτυρα βρίσκεται ο ίδιος αστυνομικός και απαντάει στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Εκτιμάται ότι η κατάθεσή του θα συνεχιστεί και κατά την προγραμματισμένη αυριανή συνεδρίαση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Στρατιωτικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν με τρία αυτοκίνητα

Σοβαρό τροχαίο συνέβη σήμερα το πρωί στην Περιφερειακή Οδό στην Θεσσαλονίκη. Στο τροχαίο έχουν εμπλακεί πέντε οχήματα, ενώ ένα άτομο έχει τραυματιστεί. Το ατύχημα έγινε, σύμφωνα...

Φόρτωση άρθρων...