Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Δίκη για το Μάτι: Από τη Δανία έμαθε το Λιμενικό ότι υπήρχαν άνθρωποι στη θάλασσα

Ελλάδα

Από τη… Δανία έφτασε στη χώρα μας η πληροφορία ότι τις ώρες που μαίνονταν η πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 υπήρχαν άνθρωποι στη θάλασσα, που πάλευαν μόνοι τους να σωθούν. Η πληροφορία έφτασε μέσω του 112, που τότε δεν λειτουργούσε ακόμα στην Ελλάδα, λειτουργούσε όμως στην σκανδιναβική χώρα.

Όπως κατέθεσε σήμερα στη δίκη για την φονική πυρκαγιά ο Σταύρος Μπάνος, τότε διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, το Λιμενικό στη χώρα μας ενημερώθηκε γιατί Δανοί τουρίστες που βρέθηκαν στη θάλασσα πάτησαν το 112 και έτσι έδωσαν το σήμα ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

«Μέχρι τις οκτώ το βράδυ δεν είχα εικόνα ότι υπήρχαν άνθρωποι στη θάλασσα. Η πρώτη πληροφορία ήρθε από το ελικόπτερο για τους τουρίστες της Δανίας. Ένας από αυτούς πάτησε το 112 στο κινητό του… Πήγε το σήμα σε Δανέζικο Δίκτυο και από εκεί ζήτησαν συνδρομή από αντίστοιχο φορέα στην Ελλάδα… Όταν το ελικόπτερο έφτασε εκεί ενημέρωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός ανθρώπων στη θάλασσα γύρω στις δύο χιλιάδες…». 

Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε η προσπάθεια για την διάσωση ανθρώπων με την κινητοποίηση πλοίων από τον ναύσταθμο Σαλαμίνας, σήμανε συναγερμός στα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και μια σειρά άλλες διαδικασίες για την διάσωση του κόσμου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιές: Διαφορετικές εστίες στον Ασπρόπυργο – Κατάσβεση στους Δελφούς

Διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει στη θέση Σοφό Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες πυρκαγιάς σε οικοπεδικούς χώρους στο Σοφό Ασπροπ...

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Απόπειρα εμπρησμού με drone σε επιχείρηση στις Μαργαρίτες Ρεθύμνου

Μια απίστευτη απόπειρα εμπρησμού σε επιχείρηση ζωοτροφών στις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο ερευνούν οι αρχές. Ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός «π...

Φόρτωση άρθρων...