Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Δίκη Greek Mafia: Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων πρότεινε ο εισαγγελέας

Ελλάδα

Την απαλλαγή λόγω έλλειψης ενοχοποιητικών στοιχείων, πρότεινε ο εισαγγελέας για τους 19 κατηγορουμένους στην υπόθεση της «Greek Mafia»

Πρόκειται για εν ενεργεία και αποστράτους αστυνομικούς, ποινικούς και δικηγόρους, οι οποίοι έφθασαν στο εδώλιο, μετά από έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), την περίοδο 2016-2019.

Δεκάδες φωτογραφίες και εκατοντάδες συνομιλίες περιέχει η δικογραφία της ΕΥΠ για ένα πολυπλόκαμο κύκλωμα διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία με τεράστιους τζίρους. 19 εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, δικηγόροι και ποινικοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Η ακροαματική διαδικασία πλησιάζει στο τέλος, με τον εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, καθώς πολλές απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες δεν έφτασαν ποτέ στο δικαστήριο, ενώ άλλες κρίθηκε πως δεν μπορούν να συμπεριληφθούν επειδή έγιναν χωρίς ενεργή εισαγγελική διάταξη.

«Δυστυχώς παρά την βαρύτητα της κατηγορίας, τι αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Είναι τραγικό. Πρέπει να απαλλαγούν όλοι, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο», είπε ο εισαγγελέας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 35χρονος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη – Εκκρεμούσε ένταλμα σε βάρος του

Ένας 35χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη. Ο αλλοδ...

Φόρτωση άρθρων...