Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Συνεχίζεται στις 11 Ιανουαρίου – Πρώτος μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης (Photos)

Ελλάδα

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Πρώτος μάρτυρας που έχει κληθεί να καταθέσει είναι ο πρώην σύζυγός της και πατέρας των τριών παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος παρίσταται στη δίκη, υποστηρίζοντας την κατηγορία.

Την Τετάρτη η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί να απολογηθεί και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας. 

Ο δικηγόρος της 34χρονης, Αλέξης Κούγιας διαμαρτυρήθηκε έντονα προς την έδρα εξηγώντας πως είναι αδύνατον η κατηγορούμενη να έχει ολοκληρώσει την απολογία της έως τις 12 το μεσημέρι που θα αρχίσει η διαδικασία στο δικαστήριο. Ωστόσο, οι δικαστές αρνήθηκαν να διακόψουν για άλλη ημέρα.

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Συνεχίζεται στις 11 Ιανουαρίου – Πρώτος μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα αναβολής που υπέβαλε ο Αλέξης Κούγιας

Αίτημα αναβολής υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ζητώντας η δίκη να προσδιοριστεί σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο του 2023. 

Ο Αλέξης Κούγιας επικαλέστηκε επαγγελματικά κωλύματα και λόγους υγείας. Ωστόσο, το Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα.

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στην δικαστική αίθουσα λίγο πριν από τις 10 το πρωί από αστυνομικούς της ειδικής ομάδας μεταγωγών. 

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν ο πρώην σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, καθώς και οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου, η μητέρα, η αδελφή, ο πατριός και ο θείος της.

Ο Αλέξης Κούγιας απευθυνόμενος στο δικαστήριο ανέφερε: «Η κατηγορούμενη επιθυμεί διακαώς να δικαστεί και δηλώνει αθώα. Βρίσκομαι όμως στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή… Δεν υπάρχει θέμα 18μηνου, ούτε θα προβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάκριση για τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να διεξάγεται αυτή η δίκη και να εκκινήσει άλλη δίκη ή να συγκροτηθεί άλλο μεικτό ορκωτό και να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις. Ζητώ να αναβληθεί η υπόθεση σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο».

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Συνεχίζεται στις 11 Ιανουαρίου
Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Συνεχίζεται στις 11 Ιανουαρίου

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φλώρινα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση οικονομικής απάτης μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, υπόθεση απάτης και παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων, που τελέστηκε τέλη Νοεμβρίου 2023, σε π...

Φόρτωση άρθρων...