Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η συγκλονιστική κατάθεση της Μάγδας Φύσσα (Video)

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής κατέθεσε σήμερα η Μάγδα Φύσσα, η οποία περιέγραψε το βράδυ που έμαθε τη δολοφονία του γιου της, Παύλου Φύσσα.

Με δύναμη ψυχής, η Μάγδα Φύσσα συγκλόνισε με την κατάθεσή της στο εφετείο, περιγράφοντας το μοιραίο εκείνο βράδυ που ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς μαχαίρωνε στην καρδιά τον Παύλο.

«Ρώτησα τον γιατρό αν μπορούσαν να τον σώσουν και μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί το χτύπημα ήταν επαγγελματικό. Χάθηκαν όλα, άνοιξε η γη να με καταπιεί. Ζήτησα να τον δω στο νεκροτομείο και εκεί προσπάθησα με την κόρη μου και τον σύζυγό μου να ζεστάνω το σώμα του. Απλά κοιμόταν, δεν ήταν φοβισμένος, ήταν μόνο νεκρός».

«Ήθελαν να σκοτώσουν»

Με συγκλονιστική ψυχραιμία η Μάγδα Φύσσα περιέγραψε τον οργανωμένο τρόπο με τον οποίο το τάγμα εφόδου επιτέθηκε, με ρόπαλα και λοστούς στον Παύλο και τους φίλους του. Περιέγραψε τη στιγμή που ο Παύλος εγκλωβίστηκε, όμως φρόντισε πριν την ασφάλεια των άλλων.

«Φτάνοντας στη μέση τον προλαβαίνουν και αρχίζουν ανά πεντάδες να περνάνε να χτυπάνε και να φεύγουν και να εναλλάσσεται με αποτέλεσμα να τον εγκλωβίσουν εκεί. Δεν μπόρεσαν να τον ρίξουν κάτω. Ο δολοφόνος βγαίνει από το αυτοκίνητο και τσεκάρει. Ήταν σε ψύχραιμη κατάσταση με ήρεμες κινήσεις και όλοι κάνουν στην άκρη μπαίνει ανάμεσα αγκαλιάζει τον Παύλο και τον μαχαιρώνει».

Η Μάγδα Φύσσα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Παύλος ήταν στόχος των Χρυσαυγιτών λόγω της αντιφασιστικής του δράσης. Μίλησε για δολοφονικό τάγμα που είχε ως στόχο να μην δώσει στο θύμα του το περιθώριο να τους αναγνωρίσει.

«Ένα ολόκληρο τάγμα έφτασε στο Κερατσίνι με σκοπό να σκοτώσει. Το είχαν κανονισμένο να φύγει και τους χάλασε τα σχέδια γιατί άντεξε 4 λεπτά με 3 μαχαιριές».

Έξω από το Εφετείο, δεκάδες κόσμου συμπαραστάθηκε στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, στέλνοντας ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το ιστιοφόρο «Belem» με την Ολυμπιακή Φλόγα διασχίζει τον Ισθμό της Κορίνθου - Εντυπωσιακές εικόνες

Κι ενώ συνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα, με τελικό προορισμό τη Μασσαλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», το θρυλικό ιστιοφόρο «Belem» που ανέλαβε τη μεταφορά τη...

Φόρτωση άρθρων...