Τρίτη
21 Μαρτίου 2023

Δημήτρης Σούρας: «Μου είχαν πει ονόματα για την περίπτωση κακοποίησης στην "Κιβωτό του κόσμου"» (Photos)

Ελλάδα

Ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας με την ευαισθησία που τον διακρίνει και τα αντανακλαστικά που έχει αποδείξει πολλάκις σε διάφορες υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει το Πανελλήνιο, μιλά αποκλειστικά στο  eviawoman.gr για το θέμα των καταγγελιών κακοποίησης παιδιών στη «Κιβωτό του Κόσμου» που έχει προκαλέσει σοκ πανελλαδικά.

Μαρία Καράπα: κ. Σούρα έχουν προκαλέσει ένα δυνατό σοκ στην ελληνική κοινωνία οι καταγγελίες για κακοποίηση στη δομή “Κιβωτός του κόσμου”

Δημήτρης Σούρας: Έχω σοκαριστεί και εγώ Μαρία μου! Διερωτώμαι τελικά αν πρέπει να έχουμε θέσφατα στις απόψεις μας, αφού το τελευταίο διάστημα πέφτουμε καθημερινά από τα σύννεφα. Τι να πρωτοπώ με αποκορύφωμα την περίπτωση της 12χρονης στον Κολωνό!

Μ.Κ.: Μήπως τελικά νοσεί η κοινωνία μας και εμείς περί άλλων τυρβάζουμε, ζώντας σε ένα ψεύτικο και μακάριο κόσμο;

Δ.Σ.: Φοβάμαι ότι ξυπνάμε απότομα και βίαια σε μια κοινωνία που η βία έχει δυστυχώς γίνει συνώνυμο της καθημερινότητας. Η ελληνική κοινωνία δεν μοιάζει με τις παλαιότερες όπου υπήρχαν κάποια δεδομένα κάποιες αξίες.

Έχουν ισοπεδωθεί όλα. Η ανθρώπινη ζωή και η αξιοπρέπεια ο σεβασμός δυστυχώς υπάρχει μόνο κατ΄ ευφημισμόν. Σίγουρα υπήρχαν και παλαιότερα φαινόμενα κακοποίησης αλλά τώρα μιλάμε για ένα τσουνάμι καταγγελιών ανθρώπων υπεράνω υποψίας. Ακόμα και εγώ που έρχομαι σε επαφή καθημερινά λόγω του αντικειμένου μου με πολύ κόσμο έχω μείνει ενεός.

Δημήτρης Σούρας: «Μου είχαν πει ονόματα για την περίπτωση κακοποίησης στην "Κιβωτό του κόσμου"»

Μ.Κ.: Το θέμα όμως με την “κιβωτό  του κόσμου” που όλοι μας είχαμε ως  παράδειγμα βοήθειας σε μικρά παιδιά και σημείο αναφοράς, δείχνει να έχει “ουρά” όπως λέμε δημοσιογραφικά αφού παρουσιάζονται και άλλες καταγγελίες που διερευνά η δικαιοσύνη. Εσείς μήπως είχατε κάποια ακούσματα κακοποιητικής συμπεριφοράς;

Δ.Σ.: Ναι είχα πληροφορηθεί στην επαρχία για κάποιες ιστορίες κακοποίησης αναφορικά με τη δομή, πριν 2-3 μήνες αλλά όπως σου είπα αδυνατούσα να το πιστέψω γιατί στο μυαλό μου είχα ως  θέσφατο την άδολη προσφορά και φροντίδα της δομής όπως μας παρουσιαζόταν κιόλας .

Μ.Κ.: Μπορείτε να αναφερθείτε  σε κάτι πιο συγκεκριμένο;

Δ. Σ.: Με πλησίασαν στην επαρχία όπου είχα πάει και άρχισαν να με ρωτάνε για την Κιβωτό. Μου διηγήθηκαν μερικές ιστορίες που δεν σου κρύβω μου προκάλεσαν απέχθεια γιατί είναι μία δομή με εκπληκτικό όνομα , που την ξέρει όλος ο κόσμος»

Δημήτρης Σούρας: «Μου είχαν πει ονόματα για την περίπτωση κακοποίησης στην "Κιβωτό του κόσμου"»

Μ.Κ.: Σας είπαν και ονόματα; 

Δ.Σ. Ναι εμένα μου είπαν και ονόματα. Ακόμα όμως  αδυνατώ να το πιστέψω. Βέβαια οι συμπεριφορές των ανθρώπων και ο τρόπος που τα περιέγραφαν και αυτοί που μου τα είπαν φάνηκε ότι ήταν άτομα που ήξεραν πράγματα και καταστάσεις.

Μ.Κ.: Μιλήσατε για πιο σκληρές υποθέσεις!

Δ.Σ.: Ναι Μαρία. Αφορούσαν κακοποιήσεις και κακές συμπεριφορές προς τα παιδιά. Είχα μείνει άφωνος με την εξιστόρηση των τρομερών γεγονότων.

Μ.Κ.: Έχετε και άλλες καταγγελίες για την κιβωτό του κόσμου;

Δ.Σ.: Έχουν επικοινωνήσει μαζί μου από άλλο μέρος στην Βόρεια Ελλάδα. Με φόβο ομολογουμένως αλλά ναι πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να ξετυλιχθεί το κουβάρι των αποκαλύψεων και τι τελικά συμβαίνει ή συνέβη. Πρέπει να γίνει αυτό και θα βοηθήσουμε όλοι.  

Το οφείλουμε στα παιδιά αυτά αλλά και στην κοινωνία που θα παραδώσουμε στη νέα γενιά.  Ήρθε η ώρα Μαρία μου να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Και θα ξεχωρίσει. Εγώ θα κάνω όλα αυτά που πρέπει και μπορώ γιατί δεν μπορώ να σκέφτομαι ότι μικρά παιδάκια γίνονται βορά στην ψυχασθένεια ή την ανωμαλία του οιουδήποτε. Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

ΠΗΓΗ: eviawoman.gr
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τέμπη: Έγγραφο-ντοκουμέντο από το σταθμαρχείο της Λάρισας – Τι ζητούσαν από τους σταθμάρχες (Video)

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την κατάσταση που επικρατούσε στον ΟΣΕ. Το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών που άφησαν πίσω τους 57 νεκρούς...

Φόρτωση άρθρων...