Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Δίωξη για ανθρωποκτονία, οπλοφορία και οπλοχρησία στον 16χρονο που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα του (Video&Photos)

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε στον 16χρονο που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα του την Παρασκευή το βράδυ στα Καλύβια Αττικής.

Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και έλαβε προθεσμία για την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου προκειμένου να απολογηθεί.

Στον 16χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο ανήλικος, καθ΄ ομολογία δράστης οδηγήθηκε νωρίτερα στα Δικαστήρια της Ευελπίδων συνοδευόμενος από τη μητέρα του και τον 19χρονο αδελφό του και στη συνέχεια πέρασε την πόρτα του ανακριτικού γραφείου.

Τα πρώτα λόγια του 16χρονου στους Αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες αποκαλύπτουν το κίνητρο της άγριας δολοφονίας.

Ο ανήλικος φέρεται να υποστήριξε ότι το θύμα κακοποιούσε για χρόνια τόσο τον ίδιο όσο και τη μητέρα και τον μεγαλύτερο αδελφό του οι οποίοι είχαν αναγκαστεί να φύγουν από το σπίτι.

Άγριο έγκλημα στα Καλύβια

Πώς έγινε το άγριο έγκλημα στα Καλύβια: Μαχαίρωσε τον πατέρα του με δύο μαχαίρια

Το σκηνικό της άγριας δολοφονίας του 71χρονου άνδρα από τον 16χρονο γιο του στα Καλύβια Αττικής το βράδυ της Παρασκευής περιγράφεται καρέ-καρέ περιγράφεται στα έγγραφα της Αστυνομίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, ο 16χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης επέστρεψε στο σπίτι που έμενε με τον πατέρα του περίπου στις 21:00 χθες, ενώ νωρίτερα είχε μεταβεί στο κέντρο της Αθήνας με τον αδερφό του.

Κατά την επιστροφή του πατέρα του στην κατοικία τους περίπου στις 21:20, ο κατηγορούμενος περίμενε στην είσοδό από την κεντρική πόρτα του πρώτου ορόφου, έχοντας στην κατοχή του δύο μαχαίρια και τη στιγμή της εισόδου του, του επιτέθηκε με αυτά, πλήττοντάς τον με πολλαπλά χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα, στο θώρακα, στο λαιμό και στο πρόσωπο, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο 71χρονος επιχείρησε να διαφύγει, κατεβαίνοντας την σκάλα της κατοικίας, έως ότου κατέληξε στον αύλειο χώρο του ισογείου, όπου εντοπίστηκε η σορός του. Αμέσως μετά το έγκλημα, ο 16χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με φιλικό του πρόσωπο, καθώς και με τη μητέρα του και τον αδερφό του, ενημερώνοντάς τους για την πράξη στην οποία προέβη.

Πώς έγινε το άγριο έγκλημα στα Καλύβια

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και προχώρησαν στη σύλληψη του 16χρονου. Όπως διαπιστώθηκε, ο 71χρονος έφερε πολλαπλά τραύματα στη θωρακική κοιλότητα, στην κοιλιακή χώρα, στο αριστερό μάτι και στο αριστερό αυτί.

Κληθέντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Αττικής τον οδήγησαν στην έδρα της Υ.Α.ΝΑ.Α., όπου συνελήφθη.

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, διαπιστώθηκε πλήθος κηλίδων αίματος σε διάφορα σημεία, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 22 εκατοστών, με μήκος λάμας 12 εκατοστών, μία λάμα μαχαιριού μήκους 20 εκατοστών και μία λαβή μαχαιριού, τα οποία χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος κατά την τέλεση του εγκλήματος.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε στους αστυνομικούς την πράξη του, αναφέροντας ως κίνητρο τις χρόνιες κακοποιητικές συμπεριφορές του θανόντος προς αυτόν, τη μητέρα του και τον αδελφό του.

Ο ανήλικος δεν αντιμετώπιζε κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα, ούτε έχει σχέση με ναρκωτικές ουσίες, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Μας κακοποιούσε χρόνια, δεν άντεξα και τον σκότωσα»

Τα κομμάτια του παζλ της άγριας δολοφονίας του 71χρονου από τον 16χρονο γιο του που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Καλύβια προσπαθούν να ενώσουν οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ο ανήλικος φέρεται να υποστήριξε ότι αυτό που του «όπλισε» το χέρι ήταν η χρόνια κακοποίηση που είχε υποστεί αυτός, η μητέρα και ο 19χρονος αδερφός του στα χέρια του θύματος. Τόσο μεγάλη που, σύμφωνα με τον 16χρονο, η μητέρα του και ο μεγάλος του αδερφός αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι και να ζήσουν αλλού.

Από τη μεριά του ο 16χρονος έμενε με τον πατέρα του και περίμενε να ενηλικιωθεί προκειμένου να φύγει και αυτός. Δεν άντεξε όμως, όπως είπε, και χθες το βράδυ τον σκότωσε ενώ ήταν εν βρασμώ ψυχής καταφέρνοντάς του πολλά τραύματα.

έγκλημα Καλύβια
Άγριο έγκλημα στα Καλύβια: «Έγινε εν βρασμώ» – Τα πρώτα λόγια του 16χρονου πατροκτόνου
Άγριο έγκλημα στα Καλύβια: «Έγινε εν βρασμώ» – Τα πρώτα λόγια του 16χρονου πατροκτόνου
Άγριο έγκλημα στα Καλύβια: «Έγινε εν βρασμώ» – Τα πρώτα λόγια του 16χρονου πατροκτόνου

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα μεταφέρονται ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα με πλοία – Τι αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας

Οδηγίες για την ασφαλή μεταφορά ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων με πλοία της ακτοπλοΐας έδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Με αφορμή τη συζήτηση πο...

Πάσχα: Κλειστά για τρεις ημέρες τα σούπερ μάρκετ - Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Αλλαγές στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ φέρνει η μεταφορά της Πρωτομαγιάς. Λόγω της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα, δηλαδή στις 7 Μαΐου, τα σούπερ μάρκετ θα κατεβάσ...

Φόρτωση άρθρων...