Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 18χρονο που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό - Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφθασε στη σύλληψη του

Στον Εισαγγελέα αύριο ο 18χρονος που ομολόγησε ότι έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό

Ελλάδα

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 18χρονο που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη.

Η δίωξη στον 18χρονο αφορά σωρεία αδικημάτων. Συγκεκριμένα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο. 

Η πληροφορία για τον 18χρονο που το βράδυ της Πέμπτης (7/12) έριξε ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας 31χρονος αστυνομικός προήλθε από οπαδούς.

Ειδικότερα, καλά ενημερωμένες πηγές, ανέφεραν πως η κίνηση της ΕΛ.ΑΣ. να κρατήσει μετά τα επεισόδια τα άτομα μέσα στο γήπεδο απαγορεύοντας την έξοδο λειτούργησε καταλυτικά για την εξέλιξη των ερευνών. 

Και αυτό γιατί οι πρώτες πληροφορίες για τον 18χρονο προήλθαν από άτομα που βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο και τον είχαν ακούσει μετά τα επεισόδια να αναφέρεται στις πράξεις του. 

Αυτό που ψάχνουν πλέον οι Αρχές μέσα από καταθέσεις και στοιχεία είναι τα άτομα που έδωσαν τη φωτοβολίδα στον 18χρονο και ενορχήστρωσαν την επίθεση κατά των αστυνομικών. 

«Μου είχαν πει ότι θα πάμε στο γήπεδο να κάνουμε επίθεση σε αστυνομικούς. Κάποια στιγμή μας ειδοποίησαν να βγούμε από το γήπεδο. Βγήκαμε και κάποιοι μας έδωσαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Ένας μεγαλύτερος μου έδειξε πώς να ρίξω τη ναυτική φωτοβολίδα. Τράβηξα το κορδόνι, η φωτοβολίδα έσκασε στο έδαφος και μετά χτύπησε τον αστυνομικό. Τον είδα που γονάτισε και ούρλιαζε. Μετά, όπως μας είχαν πει, ξαναμπήκα στο γήπεδο», φέρεται να είπε.

Βρήκαν τα ρούχα που φορούσε την ώρα της επίθεσης

Την ίδια ώρα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., πήγαν στο σπίτι του 18χρονου και διενήργησαν σχετική έρευνα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την έρευνα εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσε ο νεαρός κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Ομολόγησε την πράξη

O 18χρονος συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, υπήρχε πληροφορία ότι θα έκαναν επίθεση προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη.

Κάποια στιγμή, φέρεται να έχει πει ο νεαρός δράστης, οι επικεφαλής της ομάδας των χούλιγκανς τους είπαν να βγουν έξω από το γήπεδο.

Τότε, είπε ο 18χρονος, ότι βγήκαμε έξω και κάποιοι μας έδωσαν διάφορα αντικείμενα που πετάξαμε αργότερα στους αστυνομικούς.

Στον 18χρονο, όπως είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, έδωσαν την ναυτική φωτοβολίδα και, μάλιστα, του έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσει.

Ο νεαρός περιέγραψε, επίσης, πως όταν ενεργοποίησε τη ναυτική φωτοβολίδα, την είδε να χτυπάει στο έδαφος και μετά τον αστυνομικό να γονατίζει

Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλους χούλιγκανς. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στη Μανωλάδα: Τροχαίο δυστύχημα με νεκρό 56χρονο δικυκλιστή - Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό συνέβη νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στη Μανωλάδα στην θέση «Παλαιοσταφίδα». Σύμφωνα με το patrisnews, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το δυ...

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων και νεαρών που διακινούσε ναρκωτικά σε Ψυχικό, Παπάγου και Χαλάνδρι

Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση συμμορίας, που αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη, και φέρεται να πραγματοποιούσε διακίνηση ναρκωτικών πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημ...

Φόρτωση άρθρων...