Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων στον αντιεμβολιαστή δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. 

Ο δικηγόρος δηλώνει αρνητής του πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και του εμβολίου και υποστηρίζει ότι η διασωλήνωση τον ασθενών με νόσο covid-19 γίνεται χωρίς λόγο.

Έπειτα από την άσκηση της δίωξης η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Εφετών, προκειμένου ο κατηγορούμενος δικηγόρος να δικαστεί από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας.

Ο Νίκος Αντωνιάδης είχε προηγηθεί η διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας, η οποία ξεκίνησε με αφορμή ηλεκτρονικά αρχεία που διαβίβασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στα αρχεία αυτά ο δικηγόρος εμφανίζεται να αναπτύσσει τις επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία απόψεις του.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής είχε διαταχθεί πρόσφατα η σύλληψη του κατηγορουμένου, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, πλην όμως αυτός αφέθηκε ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας. 

Η σχετική δικογραφία επέστρεψε στην εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία και προχώρησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης που είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Αισθητή βελτίωση με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Κυριακή του Πάσχα

Αισθητή θα είναι η βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας το Πάσχα μετά την αστάθεια του Μεγάλου Σαββάτου. Μέχρι το πρωί της Κυριακής τόσο στην Αττική όσο κα...

Φόρτωση άρθρων...