Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Διπλός σεισμός 3,9 και 3,8 Ρίχτερ στην Εύβοια – Ο κόσμος έχει φοβηθεί – Τι λέει Η πρόεδρος των Μεσοχωρίων

Ελλάδα

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια, με δύο σεισμικές δονήσεις να σημειώνονται το μεσημέρι του Σαββάτου στα νότια του νησιού μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών και να αναστατώνουν εκ νέου τους κατοίκους της περιοχής.

Ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 3,9 Ρίχτερ, σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 9,7 χιλιομέτρων. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 8 χιλιόμετρα ανατολικά- νοτιοανατολικά Ζαράκων Ευβοίας.

Έπειτα από 16 λεπτά, στις 12:51 καταγράφηκε νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,8 Ρίχτερ. Ο σεισμός σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων και το επίκεντρο εντοπίστηκε στο ίδιο σημείο, 8 χιλιόμετρα ανατολικά- νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας.

Η πρόεδρος της κοινότητας των Μεσοχωρίων Μαρία Ρούπα, δήλωσε στο eviaonline πως τις τελευταίες μέρες οι σεισμικές δονήσεις δεν έχουν τελειωμό. “Οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι, δεν έχουμε ηρεμήσει εδώ και τόσες μέρες.

Θα κοιμηθούμε στο αυτοκίνητο!

Μάλιστα μας ανέφερε ότι υπάρχει γειτόνισσά της που μετά τις τελευταίες σεισμικές δονήσεις την ενημέρωσε πως θα κοιμηθεί μέσα στο αυτοκίνητο, καθώς φοβάται να μπει στο σπίτι της.

Όσον αφορά ζημιές, δεν έχουν ακόμα αναφερθεί νέες, ωστόσο όμως δεν έχουν ελεγχθεί όλα τα σπίτια, καθώς υπάρχουν και άνθρωποι που δεν έχουν την μόνιμη κατοικία τους στην περιοχή και τα σπίτια είναι κλειστά.

Δείτε παρακάτω τις αυτόματες λύσεις των δύο σεισμικών δονήσεων:

Πηγη: eviaonline.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων: «Είμαστε απέναντι σε κάθε πράξη που υποκινεί βία»

Στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Tw...

Πληρωμές με κάρτα στα λεωφορεία express του αεροδρομίου - Μέχρι τέλος του έτους σε Μετρό, Τραμ και τρόλεϊ

Ξεκίνησε την Τετάρτη η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λ...

Φόρτωση άρθρων...