Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Αρχή για το Ξέπλυμα: Δύο Έλληνες δικηγόροι πληρώνονταν από Τούρκους για να εκπροσωπούν παράτυπους μετανάστες

Η Αρχή προχώρησε στην δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών τους, εντοπίζοντας ύποπτες συναλλαγές με Τούρκους που φέρονται να εμπλέκονται με διακινητές μεταναστών

Ως “Δούρειος ίππος” στη χώρα μας, για την παράνομη διακίνηση μεταναστών που κυκλώματα από την Τουρκία στέλνουν διαρκώς στην Ελλάδα, φέρονται να λειτουργούσαν δυο δικηγόροι από την ευρύτερη περιοχή της ακριτικής Θράκης, σύμφωνα με διάταξη της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, που προχωρεί στην δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών τους.

Παράλληλα με εντολή του επικεφαλής της Αρχής, ε.τ αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, το πόρισμα που συνέταξε η Αρχή για τους δυο δικηγόρους, που είναι γνωστοί στην ευρύτερη περιοχή, στάλθηκε την περασμένη βδομάδα και στην Εισαγγελία Θράκης, προκειμένου να εκκινήσει έρευνα σε βάρος του για αδικήματα όπως “ξέπλυμα μαύρου χρήματος” και “συνέργεια σε διακίνηση μεταναστών”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, η Αρχή περιγράφει ότι εντοπίστηκαν επανειλημμένες χρηματικές καταβολές (συνολικά περίπου 15-20.000 ευρώ) από Τούρκους, κάποιοι εκ των οποίων συναντώνται ως “διακινητές” σε δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί στη χώρα μας για εισροές προσώπων που φτάνουν στα ελληνικά σύνορα από την γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με αυτές τις περιγραφές της Αρχής, οι δυο δικηγόροι, που εντοπίστηκε να πληρώνονται στους συγκεκριμένους Τούρκους, αναλαμβάνουν την νομική εκπροσώπηση των μεταναστών που συλλαμβάνονται από τις ελληνικές αρχές, την υποστήριξη αιτημάτων τους για άσυλο κλπ. Η Αρχή θεωρεί πως το ύποπτο εν προκειμένω, δεν είναι βέβαια ότι αναλαμβάνουν την νομική εκπροσώπησή τους, αλλά το γεγονός ότι πληρώνονται απευθείας από Τούρκους και δη από πρόσωπα που θεωρούνται ως διακινητές μεταναστών και όχι από τους ίδιους τους μετανάστες.

Στατιστικά

Άλλωστε η αύξηση που παρατηρείται από τις μεταναστευτικές ροές στην Θράκη (μετά την ενίσχυση του Έβρου) φαίνεται και από τα στατιστικά στοιχεία για το 2022 , σύμφωνα με τα οποία οι τρεις στις τέσσερις συλλήψεις από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αφορούν το μεταναστευτικό.

Αναλυτικά, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, συνελήφθησαν 5.348 άτομα με το Νόμο περί Αλλοδαπών σε σύνολο 7.013 συλλήψεων που έγιναν αυτό το διάστημα για κάθε είδους έγκλημα (δηλαδή συμπεριλαμβανομένων κλοπών, όπλων, ναρκωτικών και λοιπών παραβάσεων). Επομένως, το 76% των συλλήψεων στην ΑΜΘ γίνονται φέτος με βάση το Νόμο περί Αλλοδαπών.

Ανά μήνα τα στοιχεία έχουν ως εξής: Ιανουάριος 220 συλλήψεις με το Νόμο περί Αλλοδαπών σε σύνολο 367 (60% επί του συνόλου), Φεβρουάριος 338 από 510 (66%), Μάρτιος 654 από 833 (78%), Απρίλιος 785 από 979 (80%), Μάιος 775 από 1009 (76%), Ιούνιος 685 από 922 (75%), Ιούλιος 884 από 1108 (80%), Αύγουστος 1007 από 1285 (78%). Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από τους 5.348 συλληφθέντες τουλάχιστον 500 είναι διακινητές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Κάποιος μου λέει "κοπέλια καίγεσαι"»: Συνεχίζονται οι συγκλονιστικές καταθέσεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Με μοναδικό οδηγό το ένστικτο τους αφού, όπως χαρακτηριστικά, κατέθεσε δεν υπήρχε καμία ενημέρωση, καμία ειδοποίηση, καμία βοήθεια η εγκαυματίας Ιωάννα Πεταλά, η οποία κινδύνευσε η...

Παρέμβαση εισαγγελέα για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου λόγω πτώσης βράχων

Ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της επικίνδυνης παρέμβασης στην οδική συγκοινωνία, θα αναζητήσει πλέον εισαγγελέας, έπειτα την παραγγελία του προϊστάμενου της εισαγγελίας Πρωτοδικ...

«Κιβωτός του Κόσμου»: Πρώτη εμφάνιση της πρεσβυτέρας μετά τις καταγγελίες - «Ρε άντε φύγετε από εδώ» (Video)

Για πρώτη φορά μετά τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» εμφανίστηκε η σύζυγος του πατέρα Αντώνιου, Σταματία Γεωργαντή. Έντονα εκνευρισμένη εμφανίστηκε το μεσημέρι μπροστ...

Φόρτωση άρθρων...