Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Εγκληματικότητα: Δίχως τέλος τα περιστατικά βίας μεταξύ ανήλικων παιδιών

Καθημερινά είναι πλέον τα περιστατικά άγριων ξυλοδαρμών και ληστειών παιδιών από συμμορίες ανηλίκων. Η ανήλικη παραβατικότητα «χτυπά» κόκκινο. Καθημερινά περιστατικά άγριων ξυλοδαρμών με πρωταγωνιστές παιδιά.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο φαίνεται ομάδα νεαρών να ξυλοκοπά άγρια για ασήμαντη αφορμή ανήλικο που έχει βγει για βόλτα στο κέντρο της Λάρισας.

Ένας από την παρέα του καταφέρνει πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα, τον σπρώχνει ακόμα και πάνω σε σιδερένια κάγκελα.

Μέσα στα αίματα, ο ανήλικος έφτασε στο νοσοκομείο της Λάρισας για τις πρώτες βοήθειες ενώ ο νεαρός που του επιτέθηκε συνελήφθη.

Λήστεψαν ανήλικο με μαχαίρι

Στη Γλυφάδα, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, τρεις ανήλικοι οπλισμένοι με μαχαίρια και φορώντας κουκούλες full face ακινητοποίησαν και λήστεψαν 15χρονο μαθητή που γυρνούσε σπίτι από το φροντιστήριό του.

Του πήραν ακόμα και τα παπούτσια που φορούσε και τον άφησαν να τριγυρνά ξυπόλυτος στο δρόμο.

Η γιαγιά του παιδιού μίλησε στο MEGA: «Του πήραν τα 5 ευρώ και τη θήκη του κινητού. Του πήραν τα ακουστικά του, μετά είδαν ότι φορούσε το παιδί παπούτσια τα οποία τα είχε πάρει πριν δύο μέρες τρεις και λέει βγάλε και τα παπούτσια σου. Του πήραν και το φούτερ του από ότι έμαθα εχθές. Του είπαν φεύγοντας την επόμενη φορά που θα σε συναντήσουμε να κανονίσεις να έχεις χρήματα μαζί σου περισσότερα».

«Ασπίδα» προστασίας η δικαιοσύνη

Το πρόγραμμα «JUST CLOSER» με αντικείμενο τις δικονομικές εγγυήσεις για τα παιδιά που είναι ύποπτα ή κατηγορούμενα παρουσιάστηκε σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Στην παρουσίαση ήταν και παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους νέους αυτούς που έχοντας περάσει μια παραβατική περίοδο και έχοντας δεχθεί μέτρα δέχθηκαν να γίνουν μέντορες σε νεότερους ανήλικους οι οποίοι είναι σε καθεστώς αναμορφωτικών μέτρων», δήλωσε ο Γιώργος Φλωρίδης, υπουργός Δικαιοσύνης.

Το τριήμερο 23 έως 25 Φεβρουαρίου οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 770 ελέγχους ανηλίκων σε χαρτογραφημένες περιοχές σε Αττική και Πειραιά όπου υπάρχει παραβατικότητα.

Σκοπός είναι η συλλογή στοιχείων για τους ανήλικους δράστες και η εξάλειψη του φαινομένου.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική - Λεία πάνω από 146.000 ευρώ

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στις κλοπές ΙΧ, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσα...

Δημήτρης Κόκοτας: Τα πρώτα ευχάριστα νέα για τον αγαπημένο τραγουδιστή - «Αναπνέει μόνος του»

Τα νέα είναι ευχάριστα για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος από την 28η Μαρτίου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» έπειτα από έμφραγμα και...

Φόρτωση άρθρων...