Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Εισαγγελικές αρχές: Τα αδελφάκια της Τζωρτζίνας δολοφονήθηκαν όπως η 9χρονη - Στο «μικροσκόπιο» και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς

Οι έρευνες έρχονται στην εισαγγελία της Αθήνας, επισπεύδονται, ενώ θα υπάρχει νέα ανάγνωση των τοξικολογικών καταθέσεων και των μαρτυρικών καταθέσεων του ιατρικού προσωπικού.

Την τραγική κατάληξη της 9χρονης Τζωρτζίνας, δηλαδή βασανιστικό και φρικτό θάνατο από τη μάνα τους Ρούλα Πισπιρίγκου, είχαν οι δύο αδερφούλες της Μαλένα και της Ίριδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εισαγγελικών αρχών.

«Εκτίμηση των εισαγγελικών αρχών είναι ότι τα παιδάκια το πιθανότερο είχαν την τύχη της Τζωρτζίνας, δηλαδή βασανιστικό και φρικτό θάνατο από τη μάνα τους» τόνισε η Ιωάννα Μάνδρου στον ΣΚΑΙ.

Οι έρευνες έρχονται στην εισαγγελία της Αθήνας, επισπεύδονται, ενώ θα υπάρχει νέα ανάγνωση των τοξικολογικών καταθέσεων και των μαρτυρικών καταθέσεων του ιατρικού προσωπικού. Θεωρείται ότι τα υπάρχοντα στοιχεία είναι ήδη σοβαρά,  και μάλιστα υπάρχει  εκτίμηση ότι το τοπίο για τα δυο παιδάκια θα ξεκαθαρίσει πάρα πολύ σύντομα, πριν από το Πάσχα, καθώς ο δρόμος των ερευνών έχει ανοίξει μετά τη διαλεύκανση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας. 

Οι εκτιμήσεις της ανακριτικής διαδικασίας και των εισαγγελικών αρχών είναι ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν πρόκειται να ομολογήσει το έγκλημα της, χαρακτηρίζοντάς την ως ψυχρή, απαθή, πανέξυπνη και σκληρή.  

Σε θρίλερ εξελίσσεται και η υπόθεση του θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα.

Για τον λόγο αυτό θα ξεκινήσει τη Δευτέρα έρευνα για ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια πίσω από τον θάνατο της 69χρονης, το 2020. Στο πλαίσιο αυτό, θα ληφθούν καταθέσεις από γιατρούς και αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο Δήμος της Πάτρας λέει ότι έγινε κανονική ταφή της γυναίκας, βάζοντας τέλος στα σενάρια και τις πληροφορίες που ήθελαν να έχει γίνει καύση της σορού της.

Κάτι τέτοιο αυτομάτως συνεπάγεται ότι, αν το κρίνουν σκόπιμο οι ερευνητικές αρχές και το αποφασίσει ο εισαγγελέας, μπορεί να δοθεί εντολή εκταφής. 

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου Πατρέων, Ανδρέα Αντωνόπουλο. «Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάτι άλλο. Από την στιγμή που ο τάφος έχει σταυρό και όνομα, έχει γίνει ταφή και όχι αποτέφρωση» δήλωσε σχετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε μεγάλη περιουσία και στον λογαριασμό της βρέθηκαν περίπου 300.000 ευρώ. Λίγους μήνες ωστόσο πριν από τον θάνατό της, φαίνεται ότι ο Μάνος Δασκαλάκης, ως πληρεξούσιός της, είχε προβει για λογαριασμό της σε μια αγοραπωλησία ακινήτου, ύψους 250.000 ευρώ.

 

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Αποπνικτικό «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης, υγρασίας και ζέστης – Ανεβαίνει επικίνδυνα η θερμοκρασία

Ένα «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών που σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 36 βαθμούς Κελσίου θα πλήξει από σήμερα, Παρασκευή (17/5) τη χώρα ...

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι από κορωνοϊό και 5 διασωληνωμένοι - Ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης και ένας θάνατος

Χαμηλή παραμένει η θετικότητα για κορωνοϊό, ενώ παρουσίασε σημαντική μείωση για γρίπη, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνε...

Χαλκίδα: Με κουζινομάχαιρο σκότωσαν την 63χρονη - Η Αστυνομία κοντά στον εντοπισμό του δολοφόνου

Τραύματα στον αυχένα από κουζινομάχαιρο έφερε τελικά η 63χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην Έξω Παναγίτσα στη Χαλκίδα. Το τραγικό περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, ...

Φόρτωση άρθρων...