Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Εκλογές 2023: Φεύγουν με κάθε μέσο οι ετεροδημότες - Τι ισχύει με τα διόδια

Ελλάδα

Γεμάτα αναχωρούν τα ΚΤΕΛ από την Αθήνα και τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά με ανθρώπους κάθε ηλικίας να επιστρέφουν στη γενέτειρά τους για να ψηφίσουν την Κυριακή 21 Μαΐου. Μάλιστα η προσέλευση νέων στις κάλπες είναι μεγαλύτερη σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές χρονιές.

Μάλιστα στα ΚΤΕΛ έχουν προγραμματιστεί έκτακτα δρομολόγια, ακόμα και κάθε μισή ώρα, με όσους ετεροδημότες να έχουν να ταξιδέψουν για μακρινές αποστάσεις να εγκαταλείπουν από σήμερα την πρωτεύουσα.

Το κύμα των ετεροδημοτών θα κορυφωθεί αύριο με τους τελευταίους να αναχωρούν αύριο για τους πιο κοντινούς προορισμούς.

Το παράπονο που έχει εκφραστεί από επιβάτες είναι πώς δεν υπάρχει φέτος η έκπτωση -25% που έδιναν για τις μετακινήσεις ετεροδημοτών. Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά ισχύει μόνο για τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Παράλληλα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιείται προς το παρόν, η διέλευση των οχημάτων στους κύριους οδικούς άξονες της πρωτεύουσας. Αυτό συμβαίνει καθώς τα σχολεία είναι κλειστά ενόψει εκλογών, αλλά και επειδή έχουν ξεκινήσει οι άδειες για τους ετεροδημότες, που ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, ή το έχουν ήδη πράξει.

Από το Σάββατο δωρεάν οι διελεύσεις στα διόδια

Σε ότι αφορά τις δωρεάν διελεύσεις από τα διόδια στο πλαίσιο των εκλογών θα ξεκινήσουν αμέσως μετά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ουσιαστικά δηλαδή από τις πρπώτες ώρες του Σαββάτου  και θα διατηρηθούν μέχρι τις 8 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...