Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Εκλογές: Το προφίλ των 16αρηδων που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά

Ελλάδα

Μισό εκατομμύριο νέοι ψηφοφόροι θα ρίξουν για πρώτη φορά φέτος, την ψήφο τους στις κάλπες της 21ης Μαΐου. Οι πολιτικοί αρχηγοί με κάθε τρόπο επιχειρούν να αλιεύσουν την ψήφο των νέων και για το λόγο αυτό, είναι ενεργοί περισσότερο από ποτέ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία οι 17αρηδες παρακολουθούν ασταμάτητα.

Για πρώτη φορά καλούνται να ρίξουν την ψήφο τους περίπου 430.000 νέοι ηλικίας από 17 έως και 21 ετών. Ο ένας στους πέντε είναι ακόμα μαθητής ενώ περισσότερα θα είναι τα κορίτσια.

Θα πάνε θα ψηφίσουν και από τί θα επηρεαστούν;

«Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα γιατί κοιτάω τις πανελλήνιες. Θέλω να περάσω Πυροσβεστική, θα δώσω αθλήματα, οπότε κοιτάμε εκεί πέρα».

«Θα ψηφίσω ναι, δεν το έχω σκεφτεί, θα πάω έτσι και ότι γίνει».

Την Κυριακή 21 Μαΐου, τα νέα παιδιά θα έχουν και αυτά την ευκαιρία να αποφασίσουν για το πολιτικό μέλλον της χώρας.

Η οικογένεια, το σχολείο, οι παρέες και κυρίως τα Social Media θα αποφασίσουν μαζί τους.

Στις κάλπες για πρώτη φορά 430.000 νέοι ψηφοφόροι

Οι νέοι ψηφοφόροι, οι γεννημένοι από το 2006 πρόκειται να πάνε για πρώτη φορά στην κάλπη της 21 Μαΐου. Οι περισσότεροι θα ψηφίσουν όπως μας λένε με γνώμονα τόσο την εκπαίδευση τους όσο και τον μελλοντικό επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Η Generation Z επιλέγει να ενημερώνεται από το Facebook, το Ιnstagram και κυρίως το ΤikΤok. Πολλοί πολιτικοί ανεβάζουν πλέον συχνά περιεχόμενο στα προφίλ τους.

«Κανέναν δεν τους ακολουθώ όχι».

-Εσύ από πού ενημερώνεσαι για τα πολιτικά;

-Από το ΤikΤok, από το Instagram μου τα βγάζει τυχαία μερικά post ή βιντεάκια.

Πολλοί νέοι δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για την πολιτική.
«Δεν με ενδιαφέρει και πολύ. Δηλαδή και που θα ψηφίσω φέτος, δεν έχω ιδέα τι θα ψηφίσω. Ίσως από το for you μου στο ΤikΤok μπορεί να ενημερωθώ και να επηρεαστεί η ψήφος μου από εκεί».

«Κάποιος που να ακούει τους νέους και να κατανοεί σε τι θέση βρισκόμαστε. Είναι το μέλλον μας έτσι».

Λιγότερο από έναν μήνα από τις Eκλογές και με πολλούς νέους να δηλώνουν ακόμα αναποφάσιστοι, το κυνήγι της παρθενικής τους ψήφου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άγιο Φως: Στα Ιεροσόλυμα η ελληνική αντιπροσωπεία – Το απόγευμα η άφιξη στο «Ελ. Βενιζέλος»

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περί τις 19:30 το απόγευμα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια...

Εγκαταλείπουν την Αθήνα και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα -Πληρότητα κοντά στο 100% στα πλοία

Αναχωρούν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα από τα λιμάνια της Αττικής, ενώ το λιμενικό σώμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη διευκόλυνση των επιβατών. Από ...

Φόρτωση άρθρων...