Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ελβετία: Ρομποτικό ψάρι για έρευνες στα βάθη των ωκεανών – Συλλέγει δείγματα και φωτογραφίες

Πλανήτης

Ένα ρομποτικό ψάρι δημιούργησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης για να μελετήσουν τα βάθη της θάλασσας χωρίς να ταράζεται το οικοσύστημα και τα θαλάσσια είδη. Πρόκειται για ένα αυτόνομο υποβρύχιο ρομπότ που κινείται σαν ψάρι και ερευνά τα βάθη των ωκεανών.

Κινηματογραφεί, συλλέγει δείγματα και πληροφορίες για το τι είδους οργανισμοί μπορούν να ζήσουν σε συγκεκριμένο περιβάλλον.

«Η ιδέα μας ήταν να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα που ταιριάζει στο οικοσύστημα και γίνεται αποδεκτή από αυτό. Έτσι, δημιουργήσαμε ένα ψάρι που συμπεριφέρεται σαν ψάρι και επίσης γίνεται αντιληπτό από τα άλλα θαλάσσια πλάσματα σαν ψάρι. Πρέπει να είναι ήσυχο, να φαίνεται και να κινείται σαν ψάρι», αναφέρουν ότι οι δημιουργοί του ρομπότ.

Το μικρό ψάρι ρομπότ ονομάζεται Μπέλε και με τις έρευνές του προσπαθεί να προστατεύσει τα είδη υπό εξαφάνιση. Έχει μια μαλακή ουρά που χρησιμοποιεί για να κινείται και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να πλοηγηθεί σε περιβάλλον κοραλλιογενών υφάλων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...