Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Emirates: Εντοπίστηκε ο «ύποπτος» της CIA από την Αντιτρομοκρατική

Ελλάδα

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση με το διπλό θρίλερ που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (10.11.2022) στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν η CIA ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές πως ίσως σε πτήσεις της Emirates για Ντουμπάι ή Νέα Υόρκη βρισκόταν άτομο ύποπτο για τρομοκρατία.

Η μια πτήση της Emirates «καθηλώθηκε» στο αεροδρόμιο της Αθήνας και το δεύτερο αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, συνοδεία μάλιστα μαχητικών F-16 και με την εντολή να πετά μόνο πάνω από θάλασσα έως ότου να προσγειωθεί!

Ο άνθρωπος που θεωρήθηκε «ύποπτος» από τη CIA εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Πρόκειται για Τούρκο υπήκοο, που μένει εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα, έχει κάνει αίτημα ασύλου, η οικογένειά του έχει ταξιδέψει στις ΗΠΑ και έχει και ο ίδιος κάνει αίτηση για βίζα προκειμένου να ταξιδέψει επίσης!

Η ενημέρωση της CIA προς τις ελληνικές αρχές έφτασε περίπου στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης αλλά, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η διαβάθμιση της ειδοποίησης δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλή.

Ο Τούρκος υπήκοος, όμως, δεν ήταν ούτε στην πτήση της Emirates για τη Νέα Υόρκη ούτε και σε εκείνη με προορισμό του Ντουμπάι.

Για τον άνθρωπο αυτόν δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο. Μάλιστα, έχει υποβάλει αίτημα χορήγησης ασύλου και έχει αιτηθεί και βίζα για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι ελληνικές αρχές έχουν σκοπό να κάνουν έρευνες στις δυο πτήσεις, για Νέα Υόρκη και Ντουμπάι και σήμερα, λίγο πριν οι πτήσεις της Emirates απογειωθούν από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ημαθία: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή, ενώ έκαναν ιππασία

Μια καταγγελία που προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την Ημαθία, η οποία αφορά την σεξουαλική παρενόχληση δύο ανήλικων μαθητριών κατά τη διάρκεια σ...

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι 51 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Ένοχοι κρίθηκαν 51 εκ των 60 κατηγορουμένων, που είχαν συλληφθεί οι περισσότεροι εξ αυτών στη μεγάλη επιχείρηση, που είχε κάνει η Αστυνομία στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστη...

Με τι καιρό ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα – Οι εκτιμήσεις μετεωρολόγων για το Πάσχα

Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα πλησιάζουν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκοπεύουν να περάσουν τις ημέρες αυτές εκτός πόλης. Σημαντική παράμετρος, όμως, είναι σίγουρα ο καιρός και...

Φόρτωση άρθρων...