Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη: Γιατί η ΕΛΑΣ τη θεωρεί «πολύ επικίνδυνη» τη πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση

Οι ενδείξεις που οδηγούν την Αστυνομία στο συμπέρασμα ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανησυχίας για τη δημόσια ασφάλεια

Ελλάδα

Με ευθείες απειλές για ένοπλες επιθέσεις εναντίον ανθρώπινων στόχων, η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη», με προκήρυξή της, ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στου Γουδή.

Προειδοποίηση για εντυπωσιακά χτυπήματα

«Αυτή την φορά ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επόμενη» γράφει ο συντάκτης της προκήρυξης εκτοξεύοντας ευθεία απειλή για ένοπλη δράση εναντίον ανθρώπινων στόχων.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν πως έχουν να κάνουν με άτομα αποφασισμένα για όλων των ειδών τις ενέργειες όμως ακόμη δεν έχουν τελειοποιήσει τις τακτικές τους. Όπως τονίζουν αυτό μαρτυρά και το γεγονός ότι έβγαλαν την προκήρυξη χωρίς νέο χτύπημα καθώς φαίνεται πως ακόμη δεν είναι έτοιμοι για το επόμενο, ενώ φαίνεται να θέλουν να κερδίσουν χρόνο μέχρι το επόμενο.

Βόμβα στα ΜΑΤ: Τα «λάθη» της «Ένοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης»

Από την ανάληψη ευθύνης τα μέλη της «Ένοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης» προκύπτει ότι αναγνωρίζουν τα «λάθη» τους. Αναφέρονται συγκεκριμένα στο γεγονός ότι τοποθέτησαν την βόμβα σε τέτοιο σημείο μέρα μεσημέρι και θα μπορούσε να είχε συμβεί το οτιδήποτε σε όποιον περνούσε από το σημείο, ενώ σημειώνουν πως δεν έχουν στόχο τους πολίτες. «Ο βασικότερο μέλημα μας ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον η προστασία οποιουδήποτε ανθρώπου άσχετου με την ενέργεια μας. Για την ασφαλή απομάκρυνση τυχαίων περαστικών πραγματοποιήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα όπου δόθηκαν λεπτομερείς οδηγίες προς την αστυνομία. Για εμάς - και αυτό το τονίζουμε - είναι ύψιστης σημασίας κριτήριο να μην πάθει το οτιδήποτε αθώος άνθρωπος», αναφέρουν συγκεκριμένα στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης.

Για τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής ωστόσο η επιλογή τους να προχωρήσουν σε ένα χτύπημα μέρα μεσημέρι δείχνει ότι αυτή τη στιγμή πιθανόν να μην έχουν τη δυνατότητα για ένα χτύπημα σε ώρες όπου η κίνηση είναι μειωμένη και άρα οι πιθανότητες να συλληφθούν θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Τέλος, στην Αντιτρομοκρατική πιστεύεται ότι στο επόμενο διάστημα τα μέλη της οργάνωσης θα προσπαθήσουν να βελτιωθούν στην κατασκευή των βομβών. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες -και όπως αναφέρεται και στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης- πιστεύεται ότι διαθέτουν βάρη οπλισμό, έχουν δηλαδή όπλα και εκρηκτικά, γεγονός που οδηγεί την Αντιτρομοκρατική στο συμπέρασμα ότι είναι δεδομένη η ύπαρξη γιάφκας και κρησφύγετου. 

Τα μέλη της οργάνωσης προειδοποιούν για νέα εντυπωσιακά χτυπήματα, με τους αναλυτές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το περιεχόμενο της προκήρυξης στην οποία «βλέπουν» ομοιότητες με οργάνωση που έδρασε στο παρελθόν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου η αστυνομία θεωρεί την οργάνωση πολύ επικίνδυνη. Ομοιότητες στο λόγο της προκήρυξης της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης εντοπίζει η Αντιτρομοκρατική με την οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α.) , αλλά αυτή χρησιμοποιούσε πολύ πιο σκληρή φρασεολογία.

Η «Ο.Λ.Α.» είχε δράσει την περίοδο 2013 – 2018 και δεν είχε εξαρθρωθεί. Η εν λόγω οργάνωση είχε προχωρήσει σε επιθέσεις με καλάσνικοφ, ρουκέτες και στην τελευταία φάση της είχε χρησιμοποιήσει εκρηκτικά εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας και στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι ομοιότητες μεταξύ της «Ένοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης» και της «Ο.Λ.Α.» είναι αρκετές. Μεταξύ άλλων είναι η παρόμοια φρασεολογία και η παρεμφερής ιδεολογία για το πολιτικό σύστημα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους Νίκος Μιχαλολιάκος, θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, ...

Φόρτωση άρθρων...