Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με μετανάστες 100 ναυτικά μίλια νότια της Πύλου

Ελλάδα

Ιστιοφόρο με μετανάστες εντοπίστηκε 100 ναυτικά μίλια νότια της Πύλου. Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές ήδη έχει ενημερωθεί ο ελληνικός θάλαμος επιχειρήσεων που έχει δώσει εντολή σε παραπλέοντα πλοία να παρακολουθούν την πορεία του ιστιοφόρου το οποίο κατευθύνεται στην Ιταλία.

Το ιστιοφόρο δεν εκπέμπει σήμα κινδύνου και πλέει κανονικά, ενώ οι καιρικές συνθήκες είναι καλές. Πληροφορίες από την ελληνική ακτοφυλακή αναφέρουν ότι το ιστιοφόρο θα περάσει σε μια ώρα στην ευθύνη έρευνας και διάσωσης των ιταλικών Αρχών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο ιστιοφόρο υπάρχουν περίπου 60 επιβαίνοντες. Στην περιοχή σπεύδουν δύο σκάφη του λιμενικού και ελικόπτερο.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος, το ιστιοφόρο πλέει κανονικά» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ακόμα, είπε ότι έχει δοθεί εντολή σε παραπλέοντα μέσα ενώ στο σημείο καταφθάνει και ελικόπτερο με σκοπό την καλύτερη εκτίμηση της κατάστασης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού σημείωσε ότι ακόμη δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν είναι δυσμενείς στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...