Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ναυάγιο στην Πύλο: Άκαρπες οι έρευνες για αγνοούμενους – Το βίντεο του ΓΕΕΘΑ από την επιχείρηση

Ελλάδα

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τους αγνοούμενους από το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου. Ωστόσο, μέχρι τώρα οι έρευνες είναι άκαρπες. Τις τελευταίες ώρες οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, έξι παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα νέα πλάνα από το super puma από την περιοχή των ερευνών. Διακρίνονται το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα καθώς και η φρεγάτα «Κανάρης» που έχει αναλάβει τον έλεγχο της όλης επιχείρησης στην περιοχή.

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού «αυτή τη στιγμή οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ο θάλαμος επιχειρήσεων θα κρίνει, αναλόγως των δεδομένων, εάν θα ολοκληρωθούν απόψε που συμπληρώνονται 72 ώρες, ή εάν θα συνεχιστούν».

Στο μεταξύ, στη Μαλακάσα έφτασαν οι πρώτοι 71 διασωθέντες μετανάστες του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου με δύο λεωφορεία που αποχώρησαν από το λιμάνι της Καλαμάτας το πρωί της Παρασκευής. 

Ανάμεσά τους είναι και οκτώ ανήλικοι, που εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης, θα μεταφερθούν σε άλλες δομές. Οι σοροί θα κρατηθούν για αναγνώριση έως και σαράντα ημέρες.

Συγγενείς αγνοουμένων παραμένουν στο λιμάνι της Καλαμάτας, ελπίζοντας ότι θα μάθουν νέα για τους δικούς τους. Κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας θα εγκατασταθούν στο υπουργείο Μετανάστευσης και στα κέντρα φιλοξενίας που θα επιλέγουν ενώ θα δημιουργηθεί και μονάδα λήψης DNA. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Κορυφώνεται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα καθώς αναμένεται να αναχωρήσει και το τελευταίο μεγάλο κύμα από την Αττική προς την περιφέρεια. Τα πλοία από...

Φόρτωση άρθρων...