Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων στη Θράκη

Ελλάδα

Νέες εντυπωσιακές εικόνες από την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) επιπέδου Ταξιαρχίας με την κωδική ονομασία «ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-23» που διεξάγεται ανάμεσα σε δυνάμεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ, έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ)

ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - 23

ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - 23

Tην Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, στο πλαίσιο του πλέγματος των διεθνών συνεργασιών με φίλιες και σύμμαχες χώρες που σχεδιάζονται από το ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY) της Τακτικής Άσκησης Mετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - 23» (THRACIAN COOPERATION - 23), επιπέδου Ταξιαρχίας, η οποία διεξήχθη με τη συμμετοχή τμημάτων της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧV ΤΘΤ «2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ - ΕΦΕΣΟΣ»), της XXI Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (XXI TΘΤ «ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΙΠΠΙΚΟΥ - ΠΙΝΔΟΣ»), της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (7η Μ/Κ ΤΑΞ «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ»), της 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (31η Μ/Κ ΤΑΞ «ΚΑΜΙΑ»), της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ»), της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 A/M ΤΑΞ «ΠΟΝΤΟΣ»), της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ»), τμημάτων της 2nd Brigade Combat Team της 101st Airborne Division των ΗΠΑ, καθώς και τμήματος του Ισραηλινού Στρατού.

ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - 23

ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - 23

Η «ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - 23» (THRACIAN COOPERATION - 23) πραγματοποιήθηκε με πραγματικά πυρά και περιελάμβανε ασκήσεις διπλής ενεργείας επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων, με τη χρήση Συστημάτων Εξομοίωσης Τακτικής Εμπλοκής.

ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - 23

Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησε ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ») Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος και o Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού (Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ») Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος. Από Αμερικανικής πλευράς παρευρεθήσαν ο Διοικητής της 101st Airborne Division MG Joseph P. McGee, ως εκπρόσωπος του Διοικητή Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης - Αφρικής (USAREUR-AF), ο Στρατιωτικός Ακόλουθος του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ COL Nathan Mann και ο εκπρόσωπος του ODC-GR Hays Faulkner.

ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - 23

Κατά την διάρκεια της άσκησης διαπιστώθηκε η άρτια οργάνωση, εκπαίδευση και επιχειρησιακή ετοιμότητα των ασκούμενων τμημάτων, καθώς και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και η ενίσχυση των δεσμών των συμμετεχουσών χωρών.

ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - 23

ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - 23

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τροχαίο δυστύχημα στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν τελικά την 72χρονη – Αναζητείται ο αναβάτης που την εγκατέλειψε

Περιπλέκεται η υπόθεση της θανάσιμης παράσυρσης μιας ηλικιωμένης γυναίκας στη Βούλα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά η γυναίκα παρασύρθηκε από άλλη μηχανή. Μάλιστα, όπως ...

Μεγάλη Παρασκευή: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές

Το μεσημέρι θα ανοίξουν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και εμπορικά κέντρα ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές. Συγκεκριμένα: - τα ε...

Αυξημένη η κίνηση στις εθνικές οδούς, επί ποδός η Τροχαία - Γεμάτα τα πλοία, τα αεροπλάνα και τα ΚΤΕΛ

Κορυφώνεται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα καθώς αναμένεται να αναχωρήσει και το τελευταίο μεγάλο κύμα από την Αττική προς την περιφέρεια. Τα πλοία από...

Φόρτωση άρθρων...