Κυριακή
25 Φεβρουαρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για γέφυρα πάνω από σιδηροδρομικές γραμμές (Photos)

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για γέφυρα της εσωτερικής περιφερειακής στη δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία διέρχεται πάνω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Διαλογής ΤΧ2.

Ο εισαγγελέας ζητά από την Ασφάλεια να διενεργήσει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν διασφαλίζονται συνθήκες ασφαλούς χρήσης της γέφυρας και προς αυτή την κατεύθυνση ζητεί να διενεργηθεί επιτόπια αυτοψία με τη σύνταξη πραγματογνωμοσύνης.

Τα διερευνώμενα αδικήματα της έρευνας συνδέονται με επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς και στην οδική συγκοινωνία, δια παραλείψεως.

Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα σε τοπική ιστοσελίδα, σύμφωνα με το οποίο η γέφυρα παρουσιάζει σημαντικές φθορές, με χαρακτηριστικότερες την υποχώρηση ολόκληρων τμημάτων σκυροδέματος της κατασκευής.

Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για γέφυρα πάνω από σιδηροδρομικές γραμμές

Οι καταγγελίες για την γέφυρα στη Θεσσαλονίκη

Υπάλληλοι της Hellenic Train που εργάζονται στον νευραλγικό αυτό σταθμό, μίλησαν στο ThessToday. κάνοντας λόγο για «μεροκάματα του τρόμου» καθώς δεν ξέρουν αν την επόμενη φορά που αποκολληθούν κομμάτια από το σκυρόδεμα της γέφυρας, θα πέσουν πάνω σε κάποια αμαξοστοιχία ή ακόμη και πάνω στα ίδια τους τα κεφάλια την ώρα που θα εκτελούν κάποια εργασία. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες της ιστοσελίδας, ολόκληρα κομμάτια από το σκυρόδεμα της κατασκευής έχουν υποχωρήσει με τον οπλισμό να οξειδώνεται όλο και περισσότερο, μέρα με τη μέρα.

Tο σημείο που εντοπίζεται το πρόβλημα στην κατασκευή απέχει μόλις λίγα μέτρα από τις γραμμές του σιδηροδρομικού δικτύου. Σύμφωνα με πηγές του ThessToday.gr, η συγκριμένη γέφυρα κατασκευάστηκε μέσα στη δεκαετία του 1970. Πριν από κάποια χρόνια είχε ελεγχθεί από μηχανικό που διεπίστωσε πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως την συντήρηση της γέφυρας θα αναλάβει ο ανάδοχος εργολάβος που υλοποιεί το flyover.

Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για γέφυρα πάνω από σιδηροδρομικές γραμμές

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΠΚΜ, Πάρις Μπίλιας απαντώντας μέσω του ThessToday.gr, για την εικόνα “αποσύνθεσης” που παρουσιάζει η εν λόγω γέφυρα, καθιστά σαφές πως η Περιφέρεια έχει συμπεριλάβει στον προγραμματισμό της την επισκευή της κατασκευής ενώ αναζητά χρηματοδότηση για την υλοποίηση της τεχνικής παρέμβασης. “Αναζητούμε χρηματοδότηση για να παρέμβουμε. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει μηχανικό πρόβλημα αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να προκύψει. Στις επιθεωρήσεις που κάνουμε όταν εντοπίζουμε κομμάτια έτοιμα να αποκολληθούν εμείς τα απομακρύνουμε. Οι προγραμματισμένες εργασίες αφορούν σε όλο το έργο. Αποκατάσταση τμημάτων στο κατάστρωμα της γέφυρας, στους αρμούς διαστολής και στην μόνωση”.

Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για γέφυρα πάνω από σιδηροδρομικές γραμμές

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σάμος : Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι νεαροί που κατασκεύαζαν όπλα με τρισδιάστατο εκτυπωτή

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις νεαρούς που φέρονται να είναι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που κατασκεύαζαν όπλα με τη χρήση της τρισδιά...

Χανιά: 25 μετανάστες εντοπίστηκαν στη Γαύδο – Θα μεταφερθούν στην Χώρα Σφακίων

Ακόμη ένα σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε στη Γαύδο, νωρίς το πρωί του Σαββάτου και συγκεκριμένα στην παραλία της Τρυπητής. Το Λιμενικό Σώμα έσπευσε για να διασώσει και αυτή την ο...

Τραγωδία στην Πτολεμαΐδα: Γυναίκα έχασε το βρέφος και τον σύζυγό της την ίδια ημέρα

Οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Πτολεμαΐδας. Μία 42χρονη γυναίκα έχασε το βρέφος της, αλλά και τον σύζυγό της, την ίδια ημέρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με...

Φόρτωση άρθρων...