Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Έπεσε Canadair που επιχειρούσε στην Κάρυστο (Bίντεο-ντοκουμέντο & Photos)

Ελλάδα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική καθώς λίγο πριν τις 15:00 έγινε γνωστό πως έπεσε Canadair στην Κάρυστο, στην περιοχή του Πλατανιστού. Το εναέριο μέσο που είχε δύο Έλληνες χειριστές συνετρίβη ενώ επιχειρούσε στο έργο κατάσβεσης στην Κάρυστο.

Ειδικότερα, το Canadair που ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία όπως έγινε γνωστό, έπεσε σε ρεματιά στο χωριό Ποτάμι. Στην περιοχή σπεύδουν στρατιωτικά συνεργεία για να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί και σε τι κατάσταση βρίσκεται το πλήρωμα του αεροσκάφους, ενώ ενεργοποιήθηκε το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το αεροσκάφος βρήκε σε κλαρί και έφυγε ο πλωτήρας από το δεξί φτερό. Τα πλάνα δείχνουν, ακόμη, το canadair να κάνει ελιγμό πάνω από το έδαφος και στη συνέχεια να πέφτει.

Το βίντεο που προβλήθηκε στην ΕΡΤ δείχνει συγκεκριμένα το αεροσκάφος να καρφώνεται στο έδαφος και στη συνέχεια να σημειώνεται μια μεγάλη έκρηξη.

Το canadair πραγματοποίησε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός όπου μαίνεται ακόμη η φωτιά. Σημειώνεται ότι το εναέριο μέσο ήταν CL-215, είχε απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου, και δεν είχε σύστημα εκτίναξης.

Δείτε βίντεο χρήστη του facebook που περιγράφει συγκλονισμένος τα όσα είδε: 

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για την πτώση του Canadair CL-215: 

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ»

canadair

 

Έπεσε Canadair που επιχειρούσε στην Κάρυστο - Bίντεο-ντοκουμέντο

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φυλακές Χανίων: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για απόπειρα εισαγωγής κινητών

Ενας 27χρονος υπάλληλος της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Αγιάς Χανίων συνελήφθη καθώς διαπιστώθηκε ότι προσπάθησε να εισαγάγει εντός της φυλακής κινητά τηλέφωνα, αφήνοντάς τα σε ...

Φόρτωση άρθρων...