Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Επίθεση με καυστικό υγρό: Εκτεταμένο το χημικό έγκαυμα που υπέστη ο 36χρονος

Ελλάδα

Με εγκαύματα δευτέρου βαθμού νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο ο 36χρονος που δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μιλώντας στο MEGA, η Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής του Θριάσιου, τόνισε πως ο δρόμος προς την αποκατάστασή του είναι μακρύς.

«Είναι ένα βαθύ χημικό έγκαυμα, που αφορά το πρόσωπο, τον λαιμό, τον κορμό και ένα μικρό τμήμα στα χέρια και συνοδεύεται από ένα βαρύ τραυματισμό, ένα βαρύ έγκαυμα στο αριστερό μάτι», ανέφερε η γιατρός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βλάβη στο μάτι του 36χρονου είναι πολύ βαριά, με τους γιατρούς να δίνουν σκληρή μάχη για να το σώσουν.

«Όλα τα μεγάλα εγκαύματα, τα εκτεταμένα, έχουν μακρύ χρόνο αποκατάστασης. Σε αυτή τη φάση το μόνο που χρειάζεται είναι να συντονιστούμε στην αντιμετώπιση της οφθαλμικής βλάβης και το κομμάτι που αφορά την πλαστική χειρουργική», πρόσθεσε η πλαστική χειρουργός.

«Είναι ένας άνθρωπος που υποφέρει από ένα βαρύ έγκαυμα. Αυτό που συζητήσαμε είναι πως θα τον βοηθήσουμε», είπε η Μαρία Καλοφώνου για τη συνάντηση που είχε με τον 36χρονο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νίσυρος: Στη φυλακή ο αρχαιοφύλακας για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκων

Στη φυλακή οδηγείται ο 62χρονος αρχαιοφύλακας από τη Νίσυρο, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση ...

Ξεκινάει από σήμερα η μεγάλη έξοδος για το Πάσχα - Άστατος ο καιρός στο σούβλισμα του οβελία

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα συνεχίζεται με πάρα πολύ κόσμο να εγκαταλείπει τις μεγάλες πόλεις ώστε να περάσουν τις άγιες ημέρες παραδοσιακά κοντά στη φύση και τις οικογένειές ...

Φόρτωση άρθρων...