Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Έρχονται καταιγίδες και επιδείνωση του καιρού – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ελλάδα

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται από αργά το βράδυ του Σαββάτου με καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Το βαρομετρικό χαμηλό θα ενισχυθεί στην Ιταλία και θα επηρεάσει στην συνέχεια και τον καιρό στην χώρα μας, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά.

Από αργά το απόγευμα του Σαββάτου το βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στο Τυρρηνικό Πέλαγος θα αρχίζει να επηρεάζει τις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας. Την Κυριακή αναμένεται επιδείνωση του καιρού στα περισσότερα τμήματα της χώρας.

Κατά τόπους τα έντονα φαινόμενα την Κυριακή θα σημειωθούν στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ):

Σάββατο 06/01 (Θεοφάνεια):

Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Από αργά το απόγευμα μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους έντονες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά.

Η ορατότητα το πρωί κατά τόπους θα είναι περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία έως 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 16 με 18 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 07/01:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς έως 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ξεκινάει από σήμερα η μεγάλη έξοδος για το Πάσχα - Άστατος ο καιρός στο σούβλισμα του οβελία

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα συνεχίζεται με πάρα πολύ κόσμο να εγκαταλείπει τις μεγάλες πόλεις ώστε να περάσουν τις άγιες ημέρες παραδοσιακά κοντά στη φύση και τις οικογένειές ...

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 5χρονος που παρασύρθηκε στην Πειραιώς - Στον εισαγγελέα ο 26χρονος οδηγός

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ο 5χρονος τον οποίο χθες βράδυ παρέσυρε ενα διερχόμενο αυτοκίνητο στην οδό ...

Φόρτωση άρθρων...