Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Σεισμός στην Εύβοια: Έσπασαν τζαμαρίες - Ξεκόλλησαν κεραμίδια και πλακάκια (Photos)

Ελλάδα

Μικρές υλικές ζημιές φαίνεται να έχει προκαλέσει ο σεισμός 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι κοντά στα Ψαχνά στην Εύβοια.

Στους δρόμους βρίσκονται ξανά οι πολίτες της κεντρικής Εύβοιας μετά την σεισμική δόνηση με επίκεντρο τον Πισσώνα.

«Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να φοβηθούν και να βγουν στους δρόμους αυτή την ώρα είμαστε σε επιφυλακή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να καταγράψουμε ζημιές. Για την ώρα αυτό που γνωρίζουνε είναι ότι έχουν σπάσει τζαμαρίες», είπε evima.gr ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.

Εύβοια: Έσπασαν τζαμαρίες από τον σεισμό
Εύβοια: Έσπασαν τζαμαρίες από τον σεισμό

Ξεκόλλησαν κεραμίδια και πλακάκια

Αναφορές για ζημιές υπάρχουν σε κτίρια στο κέντρο των Ψαχνών, όπου κατεγράφη η πτώση τζαμαρίας σε εμπορικό κατάστημα.

Κάποια κεραμίδια ξεκόλλησαν, ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες σε σπίτια ξεκόλλησαν και πλακάκια.
Μικρές ζημιές υπέστησαν και αυτοκίνητα από πτώση σοβάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ρωγμές σε διαφορά σπίτια στον Πισσώνα και Αγία Τριάδα.

Εύβοια: Έσπασαν τζαμαρίες από τον σεισμό
Εύβοια: Έσπασαν τζαμαρίες από τον σεισμό
Ξεκόλλησαν κεραμίδια και πλακάκια

Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων: «Οι κάτοικοι φοβήθηκαν, βγήκαν στους δρόμους»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθά ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ ο «σεισμός ήταν έντονος. Το επίκεντρο είναι βόρεια της Χαλκίδας στην περιοχή του Πισσώνα, τοπική κοινότητα με παλιές κατοικίες, ισόγειες. Είναι πλησίον του ποταμού Λήλα».

Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας: «Προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα»

Ο σεισμός προκάλεσε ανησυχία σε ολόκληρη την περιοχή, ωστόσο όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει ότι μίλησε με κατοίκους της Πισσώνας, που είναι κοντά στο επίκεντρο. Οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζονται, ενώ οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έχουν αρχίσει περιπολίτες.

Ο Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: «Ήταν μία πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση. Προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα. Μίλησα και με κατοίκους στο χωρίο Πισσώνας που είναι κοντά στο επίκεντρο αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έχουν αρχίσει περιπολίες ενώ οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζονται».

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

«Μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 Ρίχτερ, 65km Βόρεια των Αθηνών και 5km Ανατολικά Νοτιοανατολικά των Ψαχνών Ευβοίας, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει καμία κλήση για απεγκλωβισμό ατόμων. Πραγματοποιούνται περιπολίες από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ανάλογα έχουν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι Ε.Μ.Α.Κ.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας που είχε διακοπεί λόγω βλάβης σε αγωγούς νερού

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω βλάβης σε αγωγούς νερού, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομ...

Φόρτωση άρθρων...