Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Εύβοια: Τι δήλωσε ο δικηγόρος του υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας που κατηγορείται για δωροδοκία

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση και οι λεπτομέρειες, που αποκάλυψε και συνεχίζει να αποκαλύπτει αποκλειστικά το evia online, για την υπόθεση δωροδοκίας που κατηγορείται προϊστάμενος κομβικού τομέα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας.

Της Μαρίας Καράπα

Η καλά οργανωμένη επιχείρηση της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε μετά από καταγγελία πολίτη ότι ο προϊστάμενος τμήματος της Περιφέρειας ζητά χρήματα για να υλοποιηθεί μία υπόθεσή του. Όπως είχαμε αναφέρει τα στελέχη της αστυνομίας έφτασαν χθες βράδυ στην Χαλκίδα και έκαναν όλες τις προετοιμασίες για την σύλληψη του. Εν τω μεταξύ έκαναν “φύλλο και φτερό το γραφείο του.

Πρόκειται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evia online για τον 62χρονο Κ.Κ. που διαμένει σε δήμο της κεντρικής Εύβοιας και ήταν προϊστάμενος σε υπηρεσία που έχει σχέση με χορήγηση αδειών. Συνελήφθη ο ίδιος επ αυτοφώρω. Όπως και δύο άλλα άτομα ένας για δωροδοκία υπαλλήλου και ο άλλος συγγενής πρώτου βαθμού του προϊσταμένου για ποσότητα ναρκωτικών μετά από έρευνα στο σπίτι του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο υπάλληλος, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2023, που κατείχε τη θέση προϊσταμένου, απαιτούσε και λάμβανε χρηματικά ποσά από ιδιώτες με σκοπό να επισπεύδει την έκδοση ή να εκδίδει παρανόμως σχετικές άδειες, καθώς και να μεριμνά για την επιτυχία τους σε εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους.

evoia

Ανά περίπτωση, απαιτούσε χρηματικά ποσά:

300 – 350 ευρώ, για την επίσπευση της έκδοσης αδειών χειριστών μηχανημάτων, σε ενδιαφερόμενους που πληρούσαν τις προϋποθέσεις,

1.500 – 3.500 ευρώ, για την έκδοση αδειών χειριστών μηχανημάτων σε ενδιαφερόμενους που δεν πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις (στην περίπτωση αυτή απαιτούνταν η εύρεση και ο χρηματισμός αρχιτεχνιτών που θα βεβαίωναν ψευδή στοιχεία σχετικά με αναγκαία προϋπηρεσία),

300 – 500 ευρώ, για την χορήγηση σε ενδιαφερόμενους ερωτήσεων σε επικείμενες θεωρητικές εξετάσεις για την απόκτηση σχετικού διπλώματος, καθώς και για την βεβαίωση της επιτυχίας τους στις εν λόγω εξετάσεις, ανεξάρτητα από την πραγματική επίδοσή τους.

Για την αποφυγή της αποκάλυψης της δράσης του, λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης που αφορούσαν στον τρόπο συνάντησης με τους ενδιαφερόμενους, την παραλαβή των χρηματικών ποσών καθώς και τις επικοινωνίες μαζί τους, κατά τις οποίες χρησιμοποιούσε και κωδικές λέξεις. Επιπλέον, έπαιρνε στο σπίτι του φακέλους των ενδιαφερόμενων αλλά και τη σφραγίδα της Υπηρεσίας του, ώστε πέραν του ωραρίου εργασίας του να ετοιμάζει τα έγγραφα.
Από την έως τώρα προανάκριση, έχουν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις δωροληψίας.

evoia

Σε σωματικές έρευνες και σε έρευνες στην οικία και στο όχημά του, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-18.810- ευρώ,
-1.500- δολάρια,
-4- ρολόγια,
πιστόλι και -80- φυσίγγια,
πλήθος σφραγίδων και αιτήσεων,
-13- φάκελοι ενδιαφερόμενων,
πλαστό χαρτονόμισμα,
κινητό τηλέφωνο, λάπτοπ, -2- τάμπλετ και σκληρός δίσκος.

Το μεσημέρι της Τρίτης προσήχθησαν στον εισαγγελέα Χαλκίδας απ΄ όπου ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν . Για την η υπόθεση μίλησε στο evionline ο Θανάσης Τάρτης συνήγορος του κατηγορουμένου, που έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Παρασκευή, μαζί με τους άλλους δύο συλληφθέντες.

ΠΗΓΗ: eviaonline.gr
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Ηράκλειο επειδή ζευγάρι… τσακώθηκε με επιβάτες (βίντεο)

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας της ενοχλητικής και θορυβώδους συμπεριφοράς ενός ζευγαριού. Πιο συγκεκριμένα τ...

Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Κορυφώνεται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα καθώς αναμένεται να αναχωρήσει και το τελευταίο μεγάλο κύμα από την Αττική προς την περιφέρεια. Τα πλοία από...

Φόρτωση άρθρων...