Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Μάχη να μην περάσει στον δρυμό της Πάρνηθας

Εντολή εκκένωσης του οικισμού Λεύκα. Δυσκολεύουν την επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων οι άνεμοι. Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις καθιστούν δύσκολη την κατάσταση.

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Δυτική Αττική. Η μεγάλη πυρκαγιά σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Συναγερμός έχει σημάνει στον οικισμό Λεύκα, όπου οι αστυνομικοί πόρτα-πόρτα απομακρύνουν τους πολίτες. 

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις καθιστούν δύσκολη την κατάσταση στα βορειοδυτικά και ιδιαίτερα στην Οινόη, στην Αγία Σωτήρα και στη Στεφανή. Η αγωνία των αρχών στο συγκεκριμένο μέτωπο είναι η φωτιά να μην κατευθυνθεί προς τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Πάνακτο στα Δερβενοχώρια το απόγευμα της Δευτέρας και έχει κάψει μεγάλες εκτάσεις σε Βοιωτία και Αττική.

Αντιδήμαρχος Δερβενοχωρίων: «Δεν κινδυνεύει κανένας οικισμός από την πυρκαγιά»

Νωρίτερα, οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά τον οικισμό Βλυχάδα στη Νέα Πέραμο. Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, οι φλόγες πλησίασαν τον οικισμό και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τις κατοικίες τους με τη βοήθεια της αστυνομίας. Ωστόσο, οι πυροσβέστες κατάφεραν και απομάκρυναν τις φλόγες από τον οικισμό.

Η ένταση, αλλά και οι συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνση του ανέμου κάνει πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσης με την πυρκαγιά να συνεχίζει να καίει εκτός ελέγχου για τρίτη ημέρα δάσος, σπίτια και αγροτικές καλλιέργειες.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ 100,3, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι στο σημείο επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, ενώ εντολή απογείωσης έχουν πάρει και τα δύο ιταλικά canadair που έχουν φτάσει από εχθές.

Από νωρίς το πρωί τρία ελικόπτερα Chinook επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Αγιά Σοφιά το 560 μ.Χ.: Το πιο ανατριχιαστικό βίντεο μέσω της τεχνητής νοημοσύνης – Αναβιώνει η Θεία Λειτουργία

Η Τεχνητή Νοημοσύνη «φαντάστηκε» πώς θα ήταν η Αγία Σοφιά του 560 μ.Χ. σε όλη της την δόξα σε μια λειτουργία, κατάμεστη, κατάφωτη, με τον αυτοκράτορα και τους αυλικούς μεγαλοπρεπώς...

Ιπποκράτειος Πολιτεία: Εντοπίστηκε παράνομο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών – Πέντε συλλήψεις

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το μεσημέρι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 5 ...

Φόρτωση άρθρων...