Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Φωτιά στην Εύβοια: Ανησυχία για τους ισχυρούς ανέμους (βίντεο)

Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας 21/8 στα Ψαχνά και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν για ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα προκειμένου να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις στον περιορισμό και κατάσβεση των ενεργών εστιών.

“Υπάρχουν ελπίδες σήμερα να καταφέρουμε να οριοθετήσουμε την φωτιά, αλλά οι άνεμοι δεν βοηθούν, σαφώς υπάρχει καλύτερη εικόνα, αλλά μας προβληματίζουν οι αναζωπυρώσεις”, δήλωσε στο eviaonline o Διοικητής της Πυροσβεστικής Ευβοίας κ. Κώστας Ψαρρός.

“Φαίνεται πως τα πράγματα σήμερα έχουν μια ελαφρώς καλύτερη εικόνα, αλλά κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για την πορεία γιατί οι άνεμοι είναι ισχυροί”, δήλωσε αποκλειστικά στο eviaonline o Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς.

“Το πρώτο φως της ημέρας βρίσκει το μέτωπο ενεργό αλλά σε κατάσταση που μπορεί να χτυπηθεί από τα εναέρια μέσα που ήδη επιχειρούν. Οι ισχυροί άνεμοι που αναμένουμε σε λίγη ώρα, δεν μας επιτρέπουν καμία απολύτως πρόβλεψη”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης.

Η νύχτα ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η επιχείρηση κατάσβεσης γινόταν μόνο με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Η πύρινη λαίλαπα κατέκαψε εκατοντάδες στρέμματα δάσους, αλλά και επιχειρήσεις στον Βατώντα.

evia

Το στοίχημα ήταν να ανοιχτούν οι αντιπυρικές ζώνες από τα μηχανήματα του Δήμου, της Περιφέρειας και του στρατού, ώστε να περιορίσουν έστω και στο ελάχιστο την πορεία της φωτιάς.

Εκτός από την φωτιά οι αρμόδιοι είχαν να αντιμετωπίσουν και την διακοπή ρεύματος και νερού σε πολλές περιοχές, καθώς η φωτιά προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ τοποθετήθηκαν και γεννήτριες προκειμένου οι κάτοικοι να εξυπηρετηθούν.

Στο μέτωπο της φωτιάς αυτή την ώρα επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 19 Γάλλων πυροσβεστών και 30 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Πηγή: eviaonline

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Συναγερμός σήμανε στη Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα σε χαμηλή βλάστηση στο Σοφό Ασπροπύργου Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκε μεγάλ...

Φόρτωση άρθρων...