Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Φωτιά στην Κάρυστο: Τρία χωριά εκκενώθηκαν τα ξημερώματα

«Ήταν μια άνιση μάχη με σχεδόν 6 μποφόρ και φλόγες 20 μέτρων. Χρειαζόμαστε και άλλα μέσα από αέρος», είπε ο Δήμαρχος Καρύστου evia online.

Ελλάδα

Μαίνεται η φωτιά στην Κάρυστο στην Εύβοια. Στις τρεις τα ξημερώματα στάλθηκε μήνυμα από το 112 σε κατοίκους των χωριών πέριξ της Καρύστου.

Το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λιβάδι και Καστρί, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Η τελευταία εξέλιξη ήρθε λίγο μετά τις έξι το πρωί με την εκκένωση της περιοχής Πλατύς Γιαλός.

Φωτιά στην Κάρυστο: Τρία χωριά εκκενώθηκαν τα ξημερώματα

Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, μιλώντας σήμερα νωρίς το πρωί στο evia online τόνισε : “Ήταν μια άνιση μάχη με σχεδόν 6 μποφόρ και φλόγες 20 μέτρων. Χρειαζόμαστε και άλλα μέσα από αέρος”.

Φωτιά στην Κάρυστο: Τρία χωριά εκκενώθηκαν τα ξημερώματα

Στο μέτωπο στο Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, συνεχίζουν να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Πλατύς Γιαλός, Λιβάδι, Καστρί, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός έπειτα από μηνύματα που εστάλησαν μέσω του 112 στους κατοίκους των περιοχών.

Στην περιοχή , όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν 77 πυροσβέστες, 25 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία αεροσκάφη.

Φωτιά στην Κάρυστο: Τρία χωριά εκκενώθηκαν τα ξημερώματα

Τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν σε επίκαιρα σημεία προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν βαριά χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες που διατέθηκαν από τους δήμους και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε τρία διαφορετικά σημεία και αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συνολικό μέτωπο της πυρκαγιάς ξεπερνά τα επτά χιλιόμετρα.

ΠΗΓΗ: eviaonline.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα: «Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μπροστά στο μικρό παιδί του

Άγριο ξεκαθάρισμα της αλβανικής μαφίας με θύμα τον 32χρονο R.B. μέλος συμμορίας που εμπλέκεται σε συμμορία με αιματηρές επιθέσεις, κλοπές ακόμη και για δολοφονίες στην Αλβανία, βλέ...

Μιχαηλίδου: «Εξασφαλίζουμε την εργασιακή ασφάλεια στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ»

Δεύτερη επαγγελματική ευκαιρία στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 12 Μαΐου, μέσω δύο στοχευμένων προγραμμάτων απασχόλησης, παρέχει η Κοινή Υπουργική Α...

Φόρτωση άρθρων...