Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα και σε δύο φυλακές - Οκτώ συλλήψεις

Οι υποθέσεις με τις οποίες σχετίζονται οι συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η βομβιστική επίθεση σε τράπεζα, η χειροβομβίδα σε σωφρονιστικό υπάλληλο και η έκρηξη στην είσοδο τεχνικής εταιρείας στην Κηφισιά.

Ελλάδα

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Τρίτης μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί και βρίσκονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) μετά από έρευνες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και σε δύο σωφρονιστικά ιδρύματα της επαρχίας. Αστυνομικοί διεξάγουν έρευνες και στα σπίτια των συλληφθέντων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλλήψεις έχουν σχέση με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 25 Ιανουαρίου σε τράπεζα επί της οδού Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα.

Την ευθύνη είχε αναλάβει τρεις ημέρες έπειτα από την έκρηξη η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Συγκεκριμένα στις 03:20 τα ξημερώματα της 25ης Ιανουαρίου οι δράστες είχαν πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό με φιτίλι, με αποτέλεσμα από την έκρηξη να σημειωθεί κρατήρας βάθους 5 εκατοστών και μήκους 38 εκατοστών και να προκληθούν ζημιές εξωτερικά της τράπεζας, καθώς και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο που βρισκόταν στο σημείο.

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία εξετάζεται η εμπλοκή τους αφορά στην έκρηξη χειροβομβίδας σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου που είχε γίνει στις αρχές του Ιουλίου 2023.

Την ώρα της έκρηξης το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο στάθμευσης στο Χαϊδάρι. Τότε οι δράστες πιθανότατα άφησαν απασφαλισμένη τη χειροβομβίδα στο παρμπρίζ του μαύρου τζιπ του σωφρονιστικού και εξαφανίστηκαν, ενώ αμέσως μετά σημειώθηκε η έκρηξη. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος που έγινε στόχος υπηρετεί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.

Τέλος πιθανή θεωρείται η εμπλοκή των ατόμων και σε επίθεση που είχε γίνει στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου στην είσοδο τεχνικής εταιρείας στην Κηφισιά.

Εκείνο το πρωινό ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχε καλέσει στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, και είχε δηλώσει ότι άκουσε μια δυνατή έκρηξη. Αργότερα διαπίστωσε φθορές στην τοιχοποιία και εσωτερικά στην γκαραζόπορτα.
 
Δίπλα στο μοτέρ της γκαραζόπορτας βρέθηκε μικρός κρατήρας καθώς και διασκορπισμένα καλώδια. Από την Αστυνομία είχε διαπιστωθεί πως η έκρηξη οφειλόταν σε εκρηκτική ύλη που είχε τοποθετηθεί από την μέσα πλευρά στο μοτέρ του γκαράζ.

Την ευθύνη για τα χτυπήματα αυτά είχε αναλάβει η οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Πότε κλείνουν λόγω Πάσχα - Τι προβλέπεται για μισθοδοσία και πληρωμές

Κλείνουν για έξι μέρες οι τράπεζες λόγω του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς. Η καταβολή του Δώρου Πάσχα δεν πρόκειται να επηρεασθεί από αυτές τις τροποποιήσεις, ...

Φόρτωση άρθρων...