Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

H μαξιλαροθήκη είναι μαγνήτης επικίνδυνων οργανισμών

Έρευνες και μελέτες για τις πηγές επικίνδυνων για την ανθρώπινη υγεία αντικειμένων μέσα στα σπίτια τα τελευταία χρόνια γίνονται συνεχώς. Μάλιστα, αποκαλύπτονται κάθε φορά σημεία και πράγματα υπεράνω κάθε υποψίας που αποδεικνύονται, όμως ιδιαίτερα υψηλής επικινδυνότητας για τον άνθρωπο. 

Μια έρευνα είχε υποδείξει ως το πιο βρώμικο αντικείμενο στο σπίτι το σφουγγαράκι του νεροχύτη της κουζίνας που δεδομένου του γεγονότος ότι βρίσκεται μόνιμα σε επαφή με καθαρό νερό και υγρά καθαρισμού θα σκεφτόταν κάποιος ότι δεν μπορεί να αποτελεί εστία και μάλιστα τόσο μεγάλη επικίνδυνων μικροοργανισμών. Επίσης, το ψυγείο σε πρόσφατη μελέτη αποδείχθηκε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία σημείο.

Μια νέα έρευνα που έγινε σε μαξιλαροθήκες που είχαν παραμείνει στο μαξιλάρι χωρίς να αλλαχθούν για χρονικό διάστημα επτά ημερών έδειξαν ότι σε αυτές υπήρχαν 17 χιλιάδες φορές περισσότερες αποικίες βακτηρίων από ότι στο κάθισμα μιας λεκάνης τουαλέτας. Οι ερευνητές εντόπισαν την παρουσία 3-5 εκατομμύρια αποικιών μικροοργανισμών ανά τετρ. ίντσα στις μαξιλαροθήκες.

Οι ερευνητές εντόπισαν βακτήρια που σχετίζονται με οφθαλμικές λοιμώξεις, ενδοκαρδίτιδα, σηψαιμία, πνευμονία, μηνιγγίτιδα, μυοσκελετικές λοιμώξεις σύνδρομο τοξικού σοκ και άλλες ανθεκτικές στα αντιβιοτικά λοιμώξεις. 

Εκτός από τα βακτήρια οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στις μαξιλαροθήκες υπάρχει μεγάλος αριθμός των μικροσκοπικών ζωυφίων που ζούνε στα κρεβάτια και τα κλινοσκεπάσματα τρεφόμενα από τα νεκρά κύτταρα μας. 

Αυτά τα ζωύφια προκαλούν επίσης διαφόρων ειδών προβλήματα υγείας στον άνθρωπο. H πολύ συχνή αλλαγή σεντονιών και μαξιλαροθηκών θα αυξήσει την προστασία μας από τους επικίνδυνους οργανισμούς που κατοικοεδρεύουν στα κρεβάτια μας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στους 68.851 ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια φέτος - Το πρόγραμμα των πανελλαδικών

Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του αριθμού εισακτέων σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-20...

Κολωνός: Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη 18 νέων κατηγορουμένων για τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης

Την παραπομπή σε δίκη όλων των κατηγορουμένων για τη δεύτερη δικογραφία που αφορά στη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τον Κολωνό, ζητεί ο εισαγγελέας Χρήστος Ντζούρας, με πρ...

Διαβόητος αρχηγός τουρκικής συμμορίας συνελήφθη στην Αθήνα μετά από συνεργασία ΕΥΠ - τουρκικών Αρχών

Συνελήφθη στην Αθήνα ο αρχηγός της διαβόητου κυκλώματος οργανωμένου εγκλήματος «Bayğaras», η βάση του οποίου βρίσκεται στα Αδανά της Τουρκίας. Η σύλληψη έγινε στους Αμπελόκηπους. ...

Φόρτωση άρθρων...