Τρίτη
30 Απριλίου 2024

H βίλα-κρησφύγετο στη Βάρη του 47χρονου Ιταλού αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης (Photos)

Μια βίλα στη Βάρη ήταν το κρησφύγετο του 47χρονου Ιταλού ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή της Βάρκιζας κατόπιν εκτέλεσης διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα λαθρεμπορίας πετρελαίου.

Πρόκειται για μια έπαυλη, σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα στην οποία είχε μετακομίσει τα τελευταία χρόνια ο διεθνής κακοποιός μαζί με την οικογένειά του.
Το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν και η έδρα της επιχείρησης της συζύγου του ή όποια έχει διαμορφώσει το υπόγειο σε γκαλερί και συχνά διοργάνωνε εκθέσεις με έργα μοντέρνας τέχνης.

H βίλα-κρησφύγετο στη Βάρη του 47χρονου Ιταλού αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης

Η μονοκατοικία θυμίζει φρούριο με ένα ψηλό φράχτη να κόβει την ορατότητα προς το χώρο της πισίνας και του κήπου ενώ σε κάθε γωνιά υπάρχουν κάμερες που καταγράφουν κάθε κίνηση στο εσωτερικό αλλά και περιμετρικά της βίλας.

Η πόρτα της εισόδου αποτελείται από μαύρα, φιμέ τζάμια και μπροστά από την αυλόπορτα είναι σταθμευμένο ένα πανάκριβο τζιπ.

H βίλα-κρησφύγετο στη Βάρη του 47χρονου Ιταλού αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης

Η δράση του Ιταλού λαθρέμπορου πετρελαίου

Όπως προέκυψε από την έρευνα, σε βάρος του 27χρονου Ιταλού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης με σκοπό την έκδοσή του στις Αρχές της Μπολιβοριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της «Παράνομης κυκλοφορίας και εμπορίου στρατηγικών πόρων και υλικών», της «Εγκληματικής οργάνωσης» και του «Επιβεβαρυμμένου λαθρεμπορίου».

Σύμφωνα με τις Αρχές της Βενεζουέλας, ο συλληφθείς φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, έχει κάνει «χρυσές» δουλειές καθώς έχει καταφέρει να αποκομίσει κέρδη που υπερβαίνουν το ποσό των 21δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, η οργάνωση, ως πραγματική ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων και υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιρειών, προμηθεύονταν δορυφορικούς αναμεταδότες και συσκευές αναγνώρισης, από αχρησιμοποίητα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια χωρών της Ασίας και τα τοποθετούσε σε πλοία ιδιοκτησίας της, τα οποία φόρτωναν προϊόντα πετρελαίου σε λιμάνια της Βενεζουέλας.

H βίλα-κρησφύγετο στη Βάρη του 47χρονου Ιταλού αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης

Στη συνέχεια, τα προαναφερόμενα δεξαμενόπλοια, που μετέφεραν προϊόντα πετρελαίου, απενεργοποιούσαν τα ως άνω συστήματα, προκειμένου τα μέλη της οργάνωσης να ιδιοποιηθούν το φορτίο, εξαπατώντας τους ναυλωτές.

Από τη δράση της η εγκληματική ομάδα αποκόμισε, όπως προαναφέρθηκε, κέρδος δισεκατομμυρίων δολαρίων, ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές της «νόμιμης» ναυτιλιακής εταιρείας, όσο και το κράτος της Βενεζουέλας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και τη Δευτέρα στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

H βίλα-κρησφύγετο στη Βάρη του 47χρονου Ιταλού αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Πώς θα υπολογίζεται και ποιοι υπάλληλοι θα είναι δικαιούχοι

Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής το οποίο θα εφαρμόζεται στους φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμ...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 30 Απριλίου, γιορτάζουν οι: Αργυρή, Αργυρούλα, Ρούλα, Αργυρώ Ασημάκης, Ασημίνα, Ασημένια, Μένια, Μίνα Μαλαματή, Μάλα, Μαλαματένια, Ματίνα Δονάτος, Δονάτα,...

Φόρτωση άρθρων...