Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Σκέρτσος για μουσουλμανική μειονότητα: Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ «κρύβουν το κεφάλι στην άμμο»

Eπίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, για τη στάση που κρατούν στο θέμα της παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ των υποψηφίων βουλευτών τους σε Ροδόπη και Ξάνθη, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ κρύβουν το κεφάλι στην άμμο» ανέφερε ο κ. Σκέρτσος ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει ως προς τις παρεμβάσεις υπέρ του εκλογικού αγώνα των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως μέχρι σήμερα οι εν λόγω βουλευτές δεν μιλούν ευθέως αν εκπροσωπούν τη μουσουλμανική μειονότητα, ενώ στηλίτευσε την πρόσφατη φωτογράφηση του ενός εκ των δυο - Χουσεΐν Ζεϊμπέκ - στην Ροδόπη, με φόντο πανό που αναγράφει «Τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης».

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι οι πρώτες αναφορές για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ των βουλευτών του έγινε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία δεν γνωστοποίησε τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ και την ενημέρωση που είχε ο κ. Τσίπρας, πριν τις εκλογές, σημειώνοντας ότι ο τελευταίος έως τώρα δεν έχει λάβει κάποια δράση και εξακολουθεί να σιωπά.

Για τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη, Μουσταφά Κατραντζή, ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε στήριξη υπέρ του από το τουρκικό προξενείο και πως αποσύρθηκε από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές για λόγους πολιτικής ευαισθησίας διότι αντιλήφθηκε την προσπάθεια πολιτικής εργαλειοποίησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας διευκρίνισε σε αυτό το σημείο ότι ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος δεν είχε εκλεγεί την 21η Μαΐου, ενώ έκανε λόγο για απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη νέα προσπάθεια του να προσάψει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ευθύνες για το ναυάγιο στην Πύλο.

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκη Σκέρτσο. 

Σκέρτσος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο υποψήφιοι του διεκδικούν την ψήφο της μουσουλμανικής ή της δήθεν τουρκικής μειονότητας;»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως εμπειρογνώμονας, ως εισαγγελέας, συμμετέχει σε συσκέψεις, δεν αφήνει το λιμενικό να κάνει την δουλειά του όπως πρέπει και η πρώτη του έγνοια είναι να ρίξει ευθύνες στο λιμενικό σώμα που φυλάει τα σύνορα, σώζει ζωές και όχι στους διακινητές», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος.

«Οι λαθροδιακινητές είναι το πρόβλημα, οι λαθροδιακινητές είναι οι εγκληματίες. Αυτοί οδήγησαν σε αυτόν τον υγρό τάφο τους ανθρώπους αυτούς. Ακόμα δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, ακούμε αριθμούς που δεν έχουν επιβεβαιωθεί», πρόσθεσε ο Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον Real fm.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει περισσότερες από 40.000 διασώσεις από το λιμενικό. Είναι αυτονόητο και η αποστολή του, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται μόνο με ένα ένα μέρος της αποστολής γιατί υπάρχει άλλο ένα, να φυλάει τα σύνορα. Θυμίζω την περίοδο 2015-2019 για τον κ. Τσίπρα η θάλασσα δεν είχε σύνορα. Άρα υπάρχει μια σαφής διαφορά στον τρόπο που εμείς αντιλαμβανόμαστε και την φύλαξη των συνόρων και την διαφύλαξη της εθνικής ακεραιότητας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Άκης Σκέρτσος σημείωσε για τον Μουσταφά Κατραντζή ότι «Δεν πρέπει να υποπίπτουμε στον συμψηφισμό που επιχειρεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Κατραντζή έκανε μια δήλωση πριν από λίγο, όπου οικειοθελώς αποσύρθηκε από την εκλογική διαδικασία, με ευαισθησία ώστε να μην εργαλειοποιείται το όνομά του. Ένα είναι το ερώτημα. Εγώ δεν μπορώ να σχολιάσω απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ για τα οποία δεν έχω καμία γνώση. Αυτό που βλέπουμε είναι μια προσπάθεια συμψηφισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν έχει απαντήσει στο ερώτημα: Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο υποψήφιοί του εκπροσωπούν και διεκδικούν την ψήφο της μουσουλμανικής ή της δήθεν τουρκικής μειονότητας;».

«Το τουρκικό προξενείο έχει αποδεδειγμένα στείλει μηνύματα υπέρ των δύο αυτών υποψηφίων και κανενός άλλου. Χάρη σε αυτή τη στήριξη και την ευθεία παρέμβαση φαίνεται ότι υπήρχαν αποτελέσματα», διευκρίνισε ο Άκης Σκέρτσος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: O κ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη για τον Πονικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Για «συνειδητά» και «κατ' επανάληψη» ψεύδη του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιιπολίτευσης ο κυβ...

Φόρτωση άρθρων...