Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Η πορεία της κακοκαιρίας μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης - Πού θα βρέχει - Πώς θα επηρεαστούν οι πληγείσες περιοχές

Σε δύο φάσεις οι μεγάλες εξάρσεις της κακοκαιρίας

Ελλάδα

Με νέο επικαιροποιημένο δέλτιο ενημερώνει η ΕΜΥ (Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία) για την επιδείνωση του καιρού που θα χτυπήσει μεγάλο μέρος της χώρας -κεντρικά, δυτικά και βόρεια- από την ερχόμενη Δευτέρα, με βάσει τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που δημοσιεύει η ΕΜΥ δείχνει πώς θα κινηθεί ηα κακοκαιρία το τετραήμερο Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου έως και Πέμπτη 28/09.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου 2023 επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού από την ΕΜΥ με βάσει τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ, Θεόδωρο Κολυδά, οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που προβλέπονται από τη Δευτέρα θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα και τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά, τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές της χώρας. 

Οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά τμήματα Τρικάλων, Καρδίτσας τη Δευτέρα και Τρίτη, ενώ την Τετάρτη προστίθεται και τα ανατολικά της Μαγνησίας (Πήλιο) Σποράδες και Βόρεια Εύβοια. Στη γενική κυκλοφορία υπάρχουν επί της ουσίας δύο εξάρσεις, η πρώτη τη Δευτέρα και η άλλη το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ, Θεόδωρο Κολυδά, οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που προβλέπονται από τη Δευτέρα θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα και τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά, τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές της χώρας. 

Οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά τμήματα Τρικάλων, Καρδίτσας τη Δευτέρα και Τρίτη, ενώ την Τετάρτη προστίθεται και τα ανατολικά της Μαγνησίας (Πήλιο) Σποράδες και Βόρεια Εύβοια. Στη γενική κυκλοφορία υπάρχουν επί της ουσίας δύο εξάρσεις, η πρώτη τη Δευτέρα και η άλλη το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έγκλημα στη Χαλκίδα: 63χρονη εντοπίστηκε δολοφονημένη στο σπίτι της - Τη μαχαίρωσαν και την έριξαν από τις σκάλες

Θρίλερ εκτυλίσσεται στη Χαλκίδα με την υπόθεση δολοφονίας μίας 63χρονης γυναίκας στο σπίτι της στη Χαλκίδα. Η 63χρονη εντοπίστηκε νεκρή στο ισόγειο, με τουλάχιστον πέντε μαχαιριές ...

Εκκένωση κατάληψης στη Νομική: Βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, κράνη και στειλιάρια - 28 συλλήψεις (Photos)

Σε 28 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία έπειτα από την εκκένωση της κατάληψης στη Νομική Σχολή. Πληροφορίες, πρόκειται για 18 γυναίκες και 10 άνδρες, στους οποίους ασκήθηκαν διώξεις ...

Σχεδόν 14.000 πολίτες έχουν κατεβάσει την ψηφιακή πλατφόρμα MyCoast - 500 καταγγελίες έχουν υποβληθεί

Σχεδόν 14.000 πολίτες έχουν κατεβάσει την ψηφιακή πλατφόρμα για τις παραλίες «MyCoast» προκειμένου να υποβάλλονται καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της πα...

Φόρτωση άρθρων...