Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Η πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρα» στην επιχείρηση «Ασπίδες»: Έριξε με πυροβόλο εναντίον μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Ελλάδα

Η φρεγάτα «Ύδρα» συμμετείχε τα ξημερώματα της Τετάρτης (13.03.2004) σε επιχείρηση για την προστασία ενός εμπορικού πλοίου στον Κόλπο του Αντεν κοντά στην Υεμένη.

Συγκεκριμένα η φρεγάτα «Ύδρα» έβαλε με πυροβόλο κατά δύο drones (UAVs) παρέχοντας με αυτό τον τρόπο προστασία σε εμπορικό πλοίο που έπλεε στην περιοχή. Τα drones που απειλούσαν το πλοίο απομακρύνθηκαν.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Γνωρίζεται ότι την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα ΥΔΡΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον 2 Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν. Η Φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στους 68.851 ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια φέτος - Το πρόγραμμα των πανελλαδικών

Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του αριθμού εισακτέων σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-20...

Καιρός: Από... τύχη θα έχουμε «μόνο» 36άρια τις επόμενες ώρες - Ποιο φαινόμενο μας σώζει

Η Ελλάδα θα μπει σε ακραίο καύσωνα τις επόμενες ώρες με τις θερμοκρασίες να προσεγγίζουν... Ιούλιο, ωστόσο η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη! Σύμφωνα με τον μετεωρο...

Φόρτωση άρθρων...