Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ηλεία: Τρεις συλλήψεις για την ένοπλη επίθεση σε διανομέα

Ελλάδα

Τη φαεινή ιδέα να ληστέψουν έναν υπάλληλο διανομής - ντελιβερά - καταστήματος εστίασης, είχαν τα ξημερώματα της Πέμπτης τέσσερα νεαρά άτομα σε περιοχή της πόλης της Αμαλιάδας.

Οι δράστες οργάνωσαν το σχέδιο τους που όπως αποδείχθηκε δεν ήταν και τόσο τέλειο, λήστεψαν τον ντελιβερά και μετά από δύο ώρες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, που δεν έχασαν χρόνο και βρέθηκαν στα ίχνη τους, καταγράφοντας μια ακόμα επιτυχία το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr, το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τη μια τα ξημερώματα της Πέμπτης σε συνοικία της πόλης. Οι δράστες παρήγγειλαν σε γνωστό κατάστημα εστίασης και περίμεναν τον υπάλληλο να φέρει την παραγγελία.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, τέσσερα άτομα με τη χρήση όπλου, επιτέθηκαν στον ντελιβερά που έφτασε στη διεύθυνση που του είχαν δώσει και του αφαίρεσαν την παραγγελία αξίας 40 ευρώ που μετέφερε καθώς και το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Ο διανομέας του καταστήματος ενημέρωσε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, που μέσα στη νύχτα αναζήτησαν τους δράστες και μέσα σε δύο ώρες τους εντόπισαν και τους προσήγαγαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές συνελήφθησαν τρία άτομα, τα οποία φέρονται να αναγνωρίστηκαν από το θύμα και να ομολόγησαν την πράξη τους. Οι αστυνομικοί μετά από έρευνες δεν εντόπισαν όπλο, αλλά ένα μεταλλικό πτυσσόμενο γκλομπ καθώς και μια κουκούλα full face. Ακόμα βρέθηκε και η κάρτα του κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποίησαν οι δράστες, για να παραγγείλουν και να παρασύρουν τον ντελιβερά σε παγίδα για να τον ληστέψουν.

Οι δράστες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον της Εισαγγελέως Αμαλιάδας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, τρεις ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για διάπραξη ληστείας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Από την έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι στις 27-4-2023 τα ξημερώματα, στην Αμαλιάδα, οι τρεις κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού, παρήγγειλαν γεύματα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με ψευδή στοιχεία ταυτότητας και κατά την παράδοσή των γευμάτων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας κουκούλες από φούτερ μπλούζες και σκούφο τύπου «full face», άσκησαν βία στον διανομέα των γευμάτων και με την απειλή αντικειμένου, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των εξήντα ευρώ.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ταυτοποίησαν άμεσα τα στοιχεία των τριών κατηγορούμενων και τους συνέλαβαν χθες το μεσημέρι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός που έβγαζε στο εξωτερικό παράτυπους μετανάστες

Με την ποινή της κάθειρξης των επτά ετών και οκτώ μηνών «έφυγε» από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ένας 45χρονος αστυνομικός, o οποίος κατηγορείται για υπόθεση διακίνησης παράτυπων μετ...

Φόρτωση άρθρων...